Aquesta recepta de bacallà amb beixamel s´inspira en els clàssics espinacs amb beixamel de tota la vida, ja que de fet porta espinacs. La beixamel és la clàssica? Sí i no, ja que hi afegeixo una culleradeta de curry que li dona un gust al bacallà molt especial.
Ingredients :
- 4 talls de bacallà (pot ser penca o morro)
- 1 kg d´espinacs
- 1 ceba
- formatge ratllat
- 50 gr de farina,
- 50 gr. de mantega,
- 1/2 litre de llet (aprox)
- sal
Com fer la recepta de bacallà amb beixamel:
- Comencem fent la beixamel, mode clàssic: roux de farina i mantega, afegir la culleredeta de curry, mullar amb la llet, i anar remenant fins que tingui la consistència adequada, afegint llet si fa falta.
- Fem un sofregit de ceba.
- Posem aigua a bullir per coure els espinacs, i tot seguit els colem, per incorporar-los finalment al sofregit de ceba.
- El bacallà el poseu en un cassó amb aigua del temps, i quan comencin a sortir bombolletes el retireu, que no bulli en cap cas.
- Col.locar-lo a sobre dels espinacs en una safata per anar al forn i abocar-hi la beixamel. Cobrir-ho amb formatge ratllat i al forn uns minutets per gratinar-ho.