Bacallà amb beixamel

Aquesta recepta de bacallà amb beixamel s´inspira en els clàssics espinacs amb beixamel de tota la vida, ja que de fet porta espinacs. La beixamel és la clàssica? Sí i no, ja que hi afegeixo una culleradeta de curry que li dona un gust al bacallà molt especial.

Ingredients :

  • 4 talls de bacallà (pot ser penca o morro)
  • 1 kg d´espinacs
  • 1 ceba
  • formatge ratllat
  • 50 gr de farina,
  • 50 gr. de mantega,
  • 1/2 litre de llet (aprox)
  • sal

Com fer la recepta de bacallà amb beixamel:

  1. Comencem fent la beixamel, mode clàssic: roux de farina i mantega, afegir la culleredeta de curry, mullar amb la llet, i anar remenant fins que tingui la consistència adequada, afegint llet si fa falta.
  2. Fem un sofregit de ceba.
  3. Posem aigua a bullir per coure els espinacs, i tot seguit els colem, per incorporar-los finalment al sofregit de ceba.
  4. El bacallà el poseu en un cassó amb aigua del temps,  i quan comencin a sortir bombolletes el retireu, que no bulli en cap cas.
  5. Col.locar-lo a sobre dels espinacs en una safata per anar al forn i abocar-hi la beixamel.  Cobrir-ho amb formatge ratllat i al forn uns minutets per gratinar-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *