Bacallà amb pebrots agredolç

Aquest és un plat super bo que s´ha de fer el dia abans i que, tot i que jo me´l vaig menjar calent, a priori està pensat per fer-ho a temperatura ambient i fins i tot un parell de dies després d´haver-lo cuinat.

Ingredients:

4 talls de bacallà, en principi millor penca

1 pebrot vermell i 1 de groc, 2 cebes mitjanes, 2 dents d´all

1 cullerada de llavors de cilantre, 3 fulles de llorer, 3 tomàquets de pera

5 cullerades de vinagre de sidra (o poma), 1 cullerada de curri en pols

2 cullerades de sucre, 20 gr de cilantre fresc, sal i pebre, farina i ou

Comencem sofregint les cebes amb les llavors de cilantre passades pel morter i, en uns minuts, els pebrots tallats a tires. Tot això durant uns 15 minuts…

….tot seguit arriba el torn dels alls xafats, les fulles de llorer, el curry i els tomàquets tallats a tires sense pell ni llavors. Ho cuinem durant uns deu minuts més i hi afegim el sucre, el vinagre i uns xic de sal i pebre. Cinc minuts més i ho reservem.

Enfarinem, passem per ou batut i fregim el peix. L´incorporem a la cassola de la ceba i els pebrots, ho cobrim amb aigua o brou de peix, tapem i deixem coure a foc lent/mitjà uns deu minuts. També ho podem fer al forn el mateix temps a 180 graus.

Quan s´hagi refredat ho posem en uns tuppers i un o dos dies a la nevera. Passat aquest temps es pot escalfar o senzillament menjar-s´ho a temperatura ambient.

Leave a Reply