Bacallà amb pebrots agredolç

Aquest bacallà amb pebrots agredolç és un plat super bo que s´ha de fer el dia abans i que, tot i que jo me´l vaig menjar calent, a priori està pensat per fer-ho a temperatura ambient i fins i tot un parell de dies després d´haver-lo cuinat. Es una recepta de cuina Jueva.

Ingredients:

4 talls de bacallà, en principi millor penca
1 pebrot vermell i 1 de groc, 2 cebes mitjanes,
2 dents d´all
1 cullerada de llavors de cilantre,
3 fulles de llorer,
3 tomàquets de pera5 cull
erades de vinagre de sidra (o poma),
1 cullerada de curri en pols
2 cullerades de sucre,
20 gr de cilantre fresc,
sal i pebre,
farina i ou

Pas a Pas Bacallà amb pebrots agredolç

Comencem sofregint les cebes amb les llavors de cilantre passades pel morter i, en uns minuts, els pebrots tallats a tires. Tot això durant uns 15 minuts…

….tot seguit arriba el torn dels alls xafats, les fulles de llorer, el curry i els tomàquets tallats a tires sense pell ni llavors. Ho cuinem durant uns deu minuts més i hi afegim el sucre, el vinagre i uns xic de sal i pebre. Cinc minuts més i ho reservem.

Enfarinem, passem per ou batut i fregim el peix. L´incorporem a la cassola de la ceba i els pebrots, ho cobrim amb aigua o brou de peix, tapem i deixem coure a foc lent/mitjà uns deu minuts. També ho podem fer al forn el mateix temps a 180 graus.

Quan s´hagi refredat ho posem en uns tuppers i un o dos dies a la nevera. Passat aquest temps es pot escalfar o senzillament menjar-s´ho a temperatura ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *