Bacallà gratinat

Bacallà gratinat

Aquest bacallà gratinat amb allioli l´acompanyo del que anomeno, com una petita broma personal, escalivada deconstruida. La recepta que em vaig inventar un bon dia consisteix en un llom de bacallà acompanyat dels tres elements de l´escalivada fets per separat i amb textures diferents que a l´escalivada clàssica: ceba potxada, salsa de pebrot vermell i el que s´anomena caviar d´ albergínia, una alternativa molt més senzilla del que pugui semblar a simple vista.

 

Ingredients:

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
  • 2 pebrots vermells
  • una ceba
  • una albergínia
  • dues cullerades de sucre roig
  • un ou
  • una dent d´all
  • oli d´oliva
  • vinagre o suc de llimona

Com fer la recepta de bacallà gratinat:

  1. Començarem fent el suc de pebrot, primer pas de la salsa dolça de pebrot vermell que li donarà un contrast exquisit al bacallà. Si teniu liquadora molt millor. Quan el tingueu tot liquat el poseu a reduir en un cassó amb dues cullerades de sucre roig. I paciència. Passada una bona estona veureu com quasi no queda liquid i adquireix consistència de salsa. En aquest moment ho retireu del foc i ho reserveu al mateix cassó.
  2. Peleu i talleu l´alberginia a rondanxes gruixudes, us facilitarà el pas següent, i les poseu en un colador amb força sal, que vagi suant.
  3. Per fer el caviar d´alberginia l´heu de tallar a trossets minúsculs, daus mega minis, i sofregir-ho a foc força lent i tapat. A mitja cocció hi afegiu les espècies i seguiu remenant de tan en quan fins que estigui molt ben potxat. Reserveu.
  4. Posem llavors a sofregir una ceba mentre preparem l´allioli estil maionesa, vaja, amb ou (i, naturalment, un all laminat i una goteta o de vinagre o de suc de llimona, a més a més d´una mica de sal). Cobrim els lloms de bacallà (crus, comprats dessalats o al punt de sal, es faran ràpidament al forn) amb la maionesa/allioli i els posem a gratinar al forn. Quan estiguin torrats, cinc minuts aprox, ja estarà llest.

0 comentaris a ;ldquo;Bacallà gratinat;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *