No compro quasi mai besug bàsicament pel seu preu, però fa poc anava a un preu extranyament raonable a una parada del meu mercat que sempre tenen peix de platja, portat de la llotja cada tarda, i és sempre excepcional. Aquest no en va ser una excepció, i la recepta és tan senzilla com bona!
Ingredients (2 px):
1 besug x cap (mida individual, eh…)
2 tomàquets mitjans
1 ceba
50 gr. de xampinyons
vi blanc
herbes aromàtiques
llimona
La preparació és ben senzilla: oli en una safata, capa de tomàquets tallats a rodanxes, a sobre d´ells una capa de ceba (a la recepta diu que la poseu crua…jo la vaig sofregir, no m´agrada que la ceba quedi crua amb el peix) i a sobre de la ceba els xampis, laminats. Els dos besugs a sobre, una mica de vi blanc, sal, un polsim d´herbes aromàtiques, una miqueta de suc de llimona i al forn, uns 18 minuts a 180 graus.
Queda boníssim. Els xampis no estan acabats de fer del tot però en aquest cas no m´importa, el mateix que amb els tomàquets. Es refrescant, sanot i molt bo, clar que l´extrema frescor del peix, i la seva qualitat, són decissives en l´èxit del plat!