Boniato amb figues

Boniato amb figues

Bona recepta que pot servir com a entrant o fins i tot com a plat únic per sopar o si hi afegiu (per exemple) cous cous i rúcula, que hi quedaria bé, seria un dinar perfectament. De totes maneres, jo us ho explico tal qual ho vaig fer i com diu el llibre.

Ingredients:

4 boniatos petits, 2/4 cebes tendres (depenent de la mida), sucre glass

6 figues, formatge de cabra tendre (opcional), 1 xili vermell

oli d´oliva, vinagre balsàmic (mòdena), sal maldon i pebre negre

Rentem els boniatos, els tallem a lo llarg en quatre, vull dir que en fem 4 talls. Salpebrem, untem amb oli i enfornem amb la pell a sota uns 25 minuts a 200 graus (aprox, feu-hi una ullada de tan en quan).

Si opteu per fer una reducció de vinagre balsàmic per amanir-ho, com explica al llibre, poseu 40 ml de vinagre amb 20 gr de sucre glass en un cassó i ho reduiu fins a obtenir la consistència adequada.

Saltegem la ceba tendra amb el xili laminat uns quatre minuts i ja ho tindrem a punt, tallant les figues en quatre parts i disposant-ho per sobre dels moniatos, ja atemperats. I si voleu afegir-hi més coses, com el formatge tendre de cabra que suggereixen al llibre, endavant, hi quedarà molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *