Bona recepta que pot servir com a entrant o fins i tot com a plat únic per sopar o si hi afegiu (per exemple) cous cous i rúcula, que hi quedaria bé, seria un dinar perfectament. De totes maneres, jo us ho explico tal qual ho vaig fer i com diu el llibre.

Ingredients:

4 boniatos petits, 2/4 cebes tendres (depenent de la mida), sucre glass

6 figues, formatge de cabra tendre (opcional), 1 xili vermell

oli d´oliva, vinagre balsàmic (mòdena), sal maldon i pebre negre

Rentem els boniatos, els tallem a lo llarg en quatre, vull dir que en fem 4 talls. Salpebrem, untem amb oli i enfornem amb la pell a sota uns 25 minuts a 200 graus (aprox, feu-hi una ullada de tan en quan).

Si opteu per fer una reducció de vinagre balsàmic per amanir-ho, com explica al llibre, poseu 40 ml de vinagre amb 20 gr de sucre glass en un cassó i ho reduiu fins a obtenir la consistència adequada.

Saltegem la ceba tendra amb el xili laminat uns quatre minuts i ja ho tindrem a punt, tallant les figues en quatre parts i disposant-ho per sobre dels moniatos, ja atemperats. I si voleu afegir-hi més coses, com el formatge tendre de cabra que suggereixen al llibre, endavant, hi quedarà molt bé.