Una delicia de plat. Fàcil, ràpid, al final hi afegeixen pèsols però podeu posar-hi el que més us vingui de gust…o deixar-ho tal qual, que també queda bé!
Ingredients:
500 gr d´espatlla de xai desossada
50 gr de cigrons
1 cullerada de tomàquet concentrat
4 grans d´all
300 gr de bulgur
1 ceba
pebre vermell
cúrcuma
uns quants pèsola
brou de carn (opcional)
pebrots del padró
Tallem la carn a daus, piquem els alls i hi posem sal, pebre, cúrcuma i pebre vermell picant. Barregem bé i reservem. Piquem la ceba i la sofregim en un cassola, on més tard hi posem el tomàquet concentrat i la carn. Barregem bé de nou i mullem amb aigua o brou de carn, poqueta, just que cobreixi. Deixem coure a foc lent mentre hidratem el bulgur amb aigua calenta. Mitja horeta més tard barregem el bulgur amb la carn i els cigrons, afegim si volem els pèsols i llestos, super bo! I si voleu hi poseu uns quants pebrots del padró!