Borghol bil aluch (bulgur amb xai i cigrons)

Una delicia de plat. Fàcil, ràpid, al final hi afegeixen pèsols però podeu posar-hi el que més us vingui de gust…o deixar-ho tal qual, que també queda bé!

Ingredients:

500 gr d´espatlla de xai desossada

50 gr de cigrons

1 cullerada de tomàquet concentrat

4 grans d´all

300 gr de bulgur

1 ceba

pebre vermell

cúrcuma

uns quants pèsola

brou de carn (opcional)

pebrots del padró

Tallem la carn a daus, piquem els alls i hi posem sal, pebre, cúrcuma i pebre vermell picant. Barregem bé i reservem. Piquem la ceba i la sofregim en un cassola, on més tard hi posem el tomàquet concentrat i la carn. Barregem bé de nou i mullem amb aigua o brou de carn, poqueta, just que cobreixi. Deixem coure a foc lent mentre hidratem el bulgur amb aigua calenta. Mitja horeta més tard barregem el bulgur amb la carn i els cigrons, afegim si volem els pèsols i llestos, super bo! I si voleu hi poseu uns quants pebrots del padró!

IMG_4891

Leave a Reply