Aquesta senzilla i pràctica recepta de bròquil al forn amb pastanaga té la peculiaritat d´utilitzar suc de taronja i de llimona com a salsa, i li dona un toc super especial i atractiu, diferent. Inspirada en una recepta del Comidista. Podeu utilitzar, com ells, coliflor.
Ingredients:
- 1 bròquil o coliflor
- 2 taronges
- 2 pastanagues
- 1 culleradeta de ras-el-hanout
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de pebre de jamaica
- oli i sal
Com fer la recepta del bròquil al forn amb pastanaga:
- Escaldem el bròquil, tallat, sense el tronc principal, i la pastanaga en agua bullent salada tot just un minut.
- Ho posem en una safata per anar a un forn que ja tenim escalfant-se per arribar a 180 graus després d´haver-ho untat amb una vinagreta de suc de taronja, oli, sal i les espècies .
- Ho enfornem entre vint i i trenta minuts.
- I ho servim. Un moolt bon primer plat.
- Podeu acompanyar-lo, pensant en que de segon hi hagi carn a la planxa, amb un vi de la Ribeira Sacra molt vi, especial, del celler Algueira que es diu Carravel.
- I aquí us deixem un link al nostre canal de youtube per si voleu vere un petit vídeo de la recepta: