Els calamars al forn poden ser farcits, es clar, i aquests ho són, i a més a més amb una farsa molt fàcil de fer. Els hem estofat al forn amb un brou de peix poderós i un senzillíssim farcit de tomàquet, all i pa i són brutals.
Ingredients:
- 4 calamars grossos
- 350 gr de tomàquet cherry
- 100 gr de pa de motllo
- pebre vermell
- 1 dent d´all
- mig litre aprox de brou de peix
- sal, pebre
Com fer la recepta de calamars al forn:
- Netegem bé els calamars i tallem ben petites les potes i les aletes.
- Les saltegem amb l´all durant cinc minuts.
- Tot seguit hi afegim els tomàquets cherry partits per la meitat i el pa de motllo tallat a daus. Ho salpebrem tot posant-hi també pebre vermell a discreció.
- Quan ho tenim tot ben sofregidet farcim els calamars amb aquesta farsa i els posem en una safata per anar al forn.
- Mullem amb vi i el brou de peix, ho cobrim amb paper d´alumini i ho fornegem 40 minuts a 170 graus, donant-li la volta cap a la meitat de cocció. Reservem els calamars al forn, colem la salsa i la fem reduir fins que tingui una bona consistència. Bons de veritat!
- Amb aquesta recepta us recomanem un vi blanc, ja sigui jove o amb criança, tot i que un negre ben fresc i finet, com un Trepat o un Mencía també hi aniria bé. Nosaltres vam optar per un clàssic de la casa, una garnatxa blanca de la Terra Alta, de les millors del país i sense dubte amb una inmillorable relació qualitat-preu: Els Amelers del celler Lafou de Batea.
- Us adjuntem també el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Enllaç del vídeo
Reblogged this on Celler-Adocse.