Calamars farcits amb arròs

Calamars farcits amb arròs

Aquesta senzilla i fantàstica recepta de calamars farcits amb arròs i les seves potes és d´origen marroquí, concretament de Tanger. Són brutals, així de clar, però heu d´assegurar-vos de comptar amb uns calamars de primera, ni petits ni grossos, senzillament mitjanets…i ben frescos!

 

Ingredients:

  • 12 calamars
  • 150 gr d´arròs
  •  cilantre fresc
  • 2 grans d´all
  • farina
  • una ceba
  • oli extra verge
  • brou de peix

Com fer la recepta dels calamars farcits amb arròs:

  1. Posem aigua a bullir per coure l´arròs.
  2. Netegem bé els calamars i reservem apart les potes.
  3. Comencem sofregint-les amb una mica d´oli i dos grans d´all.
  4. Mentrestant piquem el cilantre  i el reservem.
  5. Quan tenim cuits l´arròs i les potes dels calamars  ho juntem amb l´arròs i el cilantre, una mica de zaatar, sal i pebre  i ho saltem una mica a la paella, deixant-ho refredar a fi de poder farcir els calamars.
  6. Marquem els calamars i paralelament fem un sofregit de ceba per poder fer la salsa. Quan la ceba sigui cuita hi posem dues cullerades de farina, deixem coure un parell de minuts i mullem amb el brou de peix, deixant fer uns vint minuts.
  7. Colem la salsa, la tornem a la cassola i hi posem els calamars. Com que son mitjans no cal gaire cocció, super màxim deu minuts. Si cal els retireu després d´aquesta estona a fi que la salsa redueixi una mica més.
  8. I ja només us queda servir-ho
  9. Amb aquesta recepta us recomano un super vi del Bierzo, el Mengoba Le Grande Cuvée.
  10. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:

 

0 comentaris a ;ldquo;Calamars farcits amb arròs;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *