Canelons de cua de vedella amb prunes, orellanes i pinyons

Canelons de cua de vedella amb prunes, orellanes i pinyons

Aquesta recepta va sorgir de les sobres d´una cua de bou al vi negre que vaig fer uns dies abans de convertir les seves restes en uns canelons absolutament espectaculars, rematats amb una beixamel feta amb el brou de la cocció de la cua de bou. Són tan bons que fins i tot considero justificat cuinar una o dues cues de bou/vedella només per fer els canelons! I a més a més hi vaig afegir unes quantes prunes de les sense pinyol, les negres, orellanes i pinyons. Ah, i els canelons els vaig fer jo a casa posant-hi concentrat de tomàquet…però no em queden vermells, queden taronges, snif…

Pel que fa als ingredients i les mides, la cosa varia segons si aprofiteu les restes d´un altre dia o ho feu expressament…Si aprofiteu les restes només heu de fer una beixamel amb farina i mantega a parts iguals (el roux) i després un litre de liquid, que pot ser llet o brou de carn…o la salsa que us hagi quedat del rostit barrejada amb llet. Obviament les opcions que contemplen la presència de salsa de cua de bou o de brou de carn són les més gustoses i les que us aniran millor. I pel que fa als canelons doncs us els podeu currar a casa o compreu un paquet de canelons al super i serà també molt bo!

Els canelons, sí, els vaig fer jo a casa. 100 grams de farina doble 00 i un ou, una cullerada de concentrat de tomàquet i amassar…reservar a la nevera, estirar la pasta i tallar-la en forma més o menys de caneló, tenint en compte que la pasta aumentarà força.

Si feu expressament la cua heu de de tenir en compte l´estona que triga. En l´enllaç de la Cua de vedella al vi negre, recepta que vaig publicar fa temps, hi trobareu tots els detalls. A partir d´aqui jo trinxaria la carn ben petita, sense picar-la, i la barrejaria amb una mica de suc de la cocció. I utilitzaria el suc per fer la salsa dels canelons, gratinats amb abundant formatge ratllat. Una delicia!

0 comentaris a ;ldquo;Canelons de cua de vedella amb prunes, orellanes i pinyons;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *