Canelons de verdures
Recepta on hi caben les verdures que a vosaltres us vinguin de gust. Jo n´he escollit les que tenia més a mà, però un altre dia les podria canviar totalment. Es doncs una recepta vegetariana que per ser vegana s´hauria de prescindir del formatge i de la mantega.

DIFICULTAT

Baixa

TEMPS TOTAL

2 hrs

Comensals

20 canelons aprox.

Maridatge

Indígena Blanc 2019 (Parés Baltà)

Per fer la velouté de verdures que acompanyaran aquests deliciosos canelons necessitarem prèviament un bon brou. Agafeu un parell de pastanagues, nap, xirivia, api, porro i una ceba, ho sofregiu uns minuts i mulleu amb aigua. La cocció dependrà de la intensitat que desitgeu per a la salsa, quan més temps més intens serà el brou i més sabor tindrà la velouté que, recordem, es fa igual que la beixamel substituïnt la llet per brou, en aquest cas de verdures. Jo vaig bullir les verdures dues hores i mitja, però amb una hora n´hi ha prou.
Segueix-nos
canelons verdura emplatat2
Ingredients

200 gr de carbassa;
200 gr de pebrot verd;
300 gr de pebrot vermell;
250 gr de carbassó;
1 ceba de Figueres;
325 gr de porros;
unes quantes branques d´api;
sal, pebre i zaatar;
40 gr de farina i 40 gr de mantega;
formatge ratllat (opcional);
un litre de brou de verdures

canelons verdures ingredients
El Xef recomana…
…si una vegada heu troturat les verdures us ha quedat una farsa massa líquida podeu mirar d´espessir-la de diverses maneres. Una és amb “agar agar” i una altra, més clàssica, seria fent un roux amb 40 grams de farina i 40 de mantega, i quan la barreja sigui ben rossa afegir-hi les verdures. Vaja, com si anessiu a fer una beixamel o unes croquetes mateixes.

La recepta, pas a pas

Pas 1
Tallem totes les verdures ben petites, a dauets, i les sofregim en una cassola d´acer inoxidable o de ferro colat. Tingueu paciència, heu d´aconseguir que us quedin com a la foto…
canelons verdures cocciófeta
Pas 2
Tritureu, ja sigui amb la termomix o el minipimer. Si cal espessiu la farsa i deixeu-la reposar fins que s´atemperi.
canelons verdures farsa
Pas 3
Bulliu la pasta, la poseu a sobre uns draps. Ompliu la màniga pastissera i feu uns xurros per cada làmina. Enrotlleu els canelons. Feu una velouté amb el brou de verdura, 40 grams de farina i 40 de mantega.
canelons verdures veloute
Pas 4
Poseu els canelons en una cassola de fang o en una safata de pirex, els cobriu amb la beixamel i el formatge ratllat i els enforneu per gratinar-los.
canelons verdures gratinat
Pas 5
I ja ho teniu. Emplateu i a gaudir-los!
canelons verdures emplatat3
Maridatge
Una bona tria per aquest tipus de canelons seria un blanc jove, ben fresc, amb personalitat, com l´Indígena 2019 del celler Parés Baltà (Penedès).
indigena