Canelons de verdures

Canelons de verdures

Per fer aquesta recepta de canelons de verdures podeu utilitzar les que a vosaltres us vinguin de gust. Jo he escollit les que tenia més a mà, però un altre dia les podria canviar totalment. Es doncs una recepta vegetariana que per ser vegana s´hauria de prescindir del formatge i de la mantega.

 

Ingredients:

200 gr de carbassa;
200 gr de pebrot verd;
300 gr de pebrot vermell;
250 gr de carbassó;
1 ceba de Figueres;
325 gr de porros;
unes quantes branques d´api;
sal, pebre i zaatar;
40 gr de farina i 40 gr de mantega;
formatge ratllat (opcional);
un litre de brou de verdures

Com fer la recepta dels canelons de verdures:

Tallem totes les verdures ben petites, a dauets, i les sofregim en una cassola d´acer inoxidable o de ferro colat. Tingueu paciència, heu d´aconseguir que us quedin com a la foto…

Tritureu, ja sigui amb la termomix o el minipimer. Si cal espessiu la farsa, amb farina i mantega per exemple (roux),  i deixeu-la reposar fins que s´atemperi.

Bulliu la pasta, la poseu a sobre uns draps. Ompliu la màniga pastissera i feu uns xurros per cada làmina. Enrotlleu els canelons. Feu una velouté amb el brou de verdura, 40 grams de farina i 40 de mantega.

Poseu els canelons en una cassola de fang o en una safata de pirex, els cobriu amb la beixamel i el formatge ratllat i els enforneu per gratinar-los.

I ja ho teniu. Emplateu i a gaudir-los!

Una bona tria per aquest tipus de canelons seria un blanc jove, ben fresc, amb personalitat, com l´Indígena 2019 del celler Parés Baltà (Penedès).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *