Carbassa al forn amb arròs a la llimona

Carbassa al forn amb arròs a la llimona

Aquesta recepta és la unió de dues receptes, la carbassa amb cardamom i llavors de neguilla i la d´arròs basmati a la llimona, que de fet recomano fer juntes i, fins i tot, utilitzar-les com a acompanyament d´un plat amb carn o peix a la planxa…o seitan, i ho mantenim vegà. També pot ser un plat en sí, perfectament. Ah, les llavors de neguilla es troben a les botigues d´alimentació pakistaneses, principalment, i potser en alguns super orientals (almenys a Barcelona).

Ingredients:

1 carbassa violí, 1 ceba vermella, 30 gr de llavors de carbassa (eps, un grapat…)

1 cullerada de llavors de neguilla, mitja de comí, de cilantre i de curcuma, 4 beines de cardamom

1 branqueta de canyella, 1 xili verd (o un de sec), 200 ml de brou de verdures, iogur grec (opcional)

200 gr d´arròs basmati integral, fulles de curry (si en trobeu de fresques, millor, però difícil…), claus, pell de llimona, 3 branques de canyella

Per fer la carbassa primer la tallarem a daus. Escalfem el forn a 200 i comencem saltejant la ceba amb oli i mantega. Incorporem els daus de carbassa i ho saltegem uns deu minuts més. Jo vaig afegir tota la resta dels ingredients en aquest moment a la paella, ho vaig saltejar breument i llavors va arribar el moment d´enfornar-ho en una safata amb el brou de verdures. Al llibre et diuen que totes les espècies i llavors les posis quan mulles amb el brou la carbassa i la ceba. En fi, mitja hora i llestos. Potser comproveu-ho uns minuts abans perquè a mi em va quedar un xic massa cuit.

Per fer l´arròs jo vaig fer com sempre, vull dir com sempre faig l´arròs basmati: doble d´aigua que d´arròs, tapat i a foc lent, i en aquest cas amb la pell de llimona, les branques de canyella, els claus i les fulles de curry. Al llibre ho fa al forn. Aquí ho deixo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *