Atenció: l´autor del llibre recomana, especialment en aquest cas, usar cors de carxofa congelats, així que ho podeu fer fora de temporada, encara que ara ja tenim carxofes al mercat. Ho diu perquè és una recepta de llarga cocció, i perquè per a quatre persones haureu de preparar entre 16 i vint carxofes, que es diu ràpid…però no es fa en un minut. Jo diria que en vaig utilitzar de fresques, però.
Ingredients:
800 gr de cors de carxofa congelats o 20 carxofes
la pell ratllada i el suc de 4 llimones
2 cebes
3 cullerades de fulles de farigola picada i 6 de julivert
150 gr de ricotta, 6 cullerades de parmesà ratllat
sal, pebre, oli d´oliva
beixamel (50 gr de mantega, 50 de farina, 400 ml de llet, sal, nou moscada)
Això és ben senzill. Preparem les carxofes si són fresques i després les bullim. Si són congelades, les bullim directament. Mentrestant sofregim la ceba i quan estigui a punt la barregem amb les herbes, la ratlladura de llimona i farcim les carxofes. Fem una beixamel, i abans de cobrir les carxofes posem una mica de ricotta a cada una. Ho cobrim amb paper d´alumini i ho posem al forn, 190 graus, uns 20 minuts. Finalment descobrim la safata, posem parmesà a discreció, pugem el forn a 210 i ho tornem a enfornar uns deu o quinze minuts. Brutal!
M’agrada. Ho probare!