Col clàssica, vaja, la que es troba més, però també podeu utilitzar la rissada, la blanca, la verda…col de tota la vida, en castellà crec que en diuen “repollo”. I si no, qualsevol altra!

Ingredients:

1 col, 250 gr de salsitxes

2 cullerades grosses de salsa de tomàquet

300 gr de mozarella, 200 ml de crema de llet

parmesa ratllat, sal i pebre

Primer prepareu la col, rentant-la fulla per full i eliminant-ne els tronxos, només ens interessen les fulles. Les bulliu unes cinc minuts, la coleu i la reserveu. Estarà poc feta però ja ens va bé, s´acabarà de coure al forn. Necessitareu una cassola de fang, millor, però si no en teniu amb una de pyrex o senzillament que pugui anar al forn ja anirà bé. I ho muntarem com una mena de lassanya, fent capes: col, carn de salsitxa, salsa de tomàquet i mozarella, acabant sempre amb una de col. Recordeu salar-la (la col), i ho poseu al forn, 180 graus, uns vint minuts. Un excel.lent plat únic!

IMG_2039