Coliflor biryani

Coliflor biryani

La coliflor biryani és una fantàstica recepta, possiblement una de les meves preferides d´aquest fantàstic llibre que es diu “Cocina India Vegana”, un veritable descobriment. Té molts ingredients però és molt senzilla, ja ho veureu. Això sí, paciència. 

Ingredients:

  • 1 coliflor mitjana
  • 4 beines de cardamom verd
  • dos claus d´olor
  • 1 branqueta de canyella
  • 2 fulles de llorer
  • 4 mides de quinoa variada
  • 1 ceba vermella
  • 1 xili verd (opcional)
  • 1 tros de gingebre
  • 4 grans d´all
  • 1 culleradeta de llavors de comí
  • 1 culleradeta de garam masala
  • 1 culleradeta de curcuma
  • 1 culleradeta de clau en pols
  • 1 iogur vegetal/normal
  • 3 cullerades d´anacards (opcional)
  • 1 cullerada de panses
  • 1 cullerada d´aranyons
  • uns brins de safrà
  • un vas gran de llet d´ametlla
  • cilantre fresc picat

Com fer la recepta de la quinoa biryani:

Per fer la quinoa posarem a escalfar una mica d´oli de coco en una cassoleta i hi saltejarem el cardamom, el clau, la canyella i el llorer.

Tot seguit la quinoa, mullarem amb aigua, salarem i deixarem que bulli i es vagi fent uns deu minuts aprox. Quan la quinoa estigui feta colarem i reservarem.

Per la resta agafem una paella grossa, oli de coco i comencem per sofregir la ceba amb el ginger, els alls i el xili (si el posem, cosa que jo no vaig fer en aquesta ocasió concreta), tot ben picadet.

Quinze minuts més tard afegim les espècies, barregem bé i incorporem la coliflor. Tapem. Ho deixem coure uns minuts més i llavors hi posem el iogur, i tornem a tapar després de salpebrar.

Finalment afegim els anacards, els aranyons i les panses i seguim uns minuts la cocció acabant barrejant la quinoa i les fulles de cilantre fresc picades amb tot plegat.

Abans del pas final haurem de posar en remull els brins de safrà. En remull amb la llet d´ametlla, calenta, uns minuts.

 

Ara falta el pas del forn, on s´acabarà de coure la coliflor. Busqueu bé entre les cassoles de casa una més aviat rodona amb tapa, i no gaire plana. Es tracta d´omplir-la amb la barreja de coliflor especiada i quinoa (a priori es posa una capa de coliflor i una de quinoa, ja que a la recepta original no ho barregen tot plegat a la paella com he fet jo) i al final ho mulleu amb la llet. No ho ha de cobrir però si arribar més o menys a dalt de tot. Ho posem al forn, 180 graus uns vint minuts. Tasteu la coliflor i si està massa al dente doneu-li uns minuts més de cocció.

Finalment ho emplatem. Si heu decidit fer-ho en capes i no heu barrejat la quinoa assegureu-vos de servir del fons de la cassola fins a dalt de tot.

Amb aquest plat us recomano, especialment si utilitzeu el xili, un vi blanc afruitat i fins i tot amb un punt dolç. Com a mínim, clarament afruitat.

Us adjunto el link del nostre canal de youtube on podeu veure el vídeo d´aquesta recepta:

https://youtu.be/3G2KR-2d1kM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *