Costella de porc, amb recepta típicament americana, o sigui, bourbon inclòs i tot! A la recepta diu que es marini el costellam sencer, jo no ho vaig fer i va quedar igualment bo…
Ingredients:
1 kilo i mig de costellam de porc
2 pomes
3 cullerades de melmelada de fruits vermells
1 dent d´all
100 ml de bourbon
1 culleradeta de cada una d´aquestes herbes: farigola, romaní, orenga
1 culleradeta de bitxo en pols
1 llimona
sal, pebre, oli d´oliva
Per preparar la marinada aixafem l´all i el barregem amb tots els ingredients excepte el bourbon i la poma. Pintem bé el costellam amb la marinada, ho enfilmem o posem en una bossa hermètica i ho deixem tota la nit i part del matí a la nevera. Abans de ficar-ho al forn caldrà treure-ho de la nevera una bona estona abans. Quan ho fem hi afegim el bourbon i 100 ml d´aigua, deixant de moment la marinada apart. Amb el forn a 160 graus es cou una horeta, tapat amb paper d´alumini. Passat aquest temps ho pintem amb la marinada i ho tornem a posar al forn una horeta més, donant-li la volta al cap de mitja hora. Moment ara de posar-hi la poma tallada a octaus i més bourbon amb aigua si fa falta. Destapar el costellam, afegir-hi més marinada i deixar-ho coure una mitja hora més aprox, ara sense tapar. Llavors, si heu estat fent la recepta amb el costellam sencer heu de tallar les costelles i posar-les de nou al forn, amb més marinades, i amb el grill a 230 graus fins que es daurin del tot.