Boooníssima amanida que, més enllà del cous cous i de la seva aparent senzillesa, amaga també un excel·lent acompanyament per a tot tipus de carns i peixos a la planxa. Super recomanable.
Ingredients:
- 200 gr de cous cous (jo utilitzo el de blat sarraí, sense gluten)
- 2 culleradetes de ras el hanout, 200 ml d´aigua o brou de verdures
- 200 gr de tomàquets cherry aprox,
- 1 ceba de Figueres, 30gr de panses
- 1 culleradeta de llavors de comí, torrades i matxacades
- 50 gr d´ametlles salades (o anacards),
- 1 manat petit de menta fresca
- un manat petit de cilantre,
- sal i pebre,
- 1 culleradeta de pell de llimona ratllada
- 1 cullerada de suc de llimona (jo com a opció a això he utilitzat pell de llimona confitada i una mica de la seva polpa)
Sofregiu la ceba, incorporeu el ras-el hanout, les panses (hidratades) i finalment el cous cous. Si teniu llimona confitada també poseu-la ara. Mulleu amb el brou o l´aigua (d´hidratar les panses, per exemple) i deixeu que reposi fora del foc, tapat, cinc minuts.
Saltegeu els tomàquets cherry tallats a daus i finalment piqueu les herbes. Ho incorporeu al cous cous juntament amb el suc de llimona, la pell ratllada, el comí i les ametlles. Remeneu bé i serviu, havent-ho salpebrat prèviament.