Bona sopa, i si aconseguiu fer un bon cruixent de fideus d´arròs embolicant la gamba la cosa encara es presenta més interessant. Jo diria que la clau es coure molt poc els fideus, res, escaldar-los i prou!
Ingredients:
1 litre i mig de brou de peix
200 gr de gambes
1 cullerada de pebre vermell
2 cullerades de conyac
200 gr de pa torrat o sec
100 ml de crema de llet (opcional)
sal, pebre
1 ceba
50 gr de fideus fins d´arròs o de soja
Sofregim la ceba fins que agafi color. Hi afegim els caps de les gambes, aixafant-los, el pebre vermell i ho saltegem tot plegat una mica. Mullem amb el brou i ho fem bullir deu minuts. Ho colem i ho tornem al foc, afegint-hi aquesta vegada el pa, el conyac, la sal i el pebre. Vint minuts més i estarà llest. Podeu llavors afegir-hi, si voleu, la crema de llet.
Per fer el cruixent escaldem un minut els fideus en aigua bullent, els asequem mirant que no s´enganxin entre ells i emboliquem les cues de les gambes amb ells. Ho fregim immediatament amb oli ben calent i ho servim amb el brou/crema. Molt bona!
Reblogged this on Celler-Adocse.