Deliciosa crema, petit plat espectacular…val la pena que feu un brou de guatlla, tot i que pot funcionar amb verdura o pollastre també.
Ingredients:
4 guatlles
1 litre de brou de guatlla
1 ceba
300 gr de pastanaga
mantega
200 ml de suc de taronja
2 taronges de taula
sucre
vinagre de poma
Per fer el brou de guatlla podeu partir de zero, o sigui, enrossir els ossos de guatlla per afegir-hi després unes quantes verdures (ceba, pastanaga, api, porro) i mullar-ho amb aigua o si ja teniu un brou fet de verdures doncs tirar-hi els ossos de la guatlla…per al plat necessiteu els pits, tot i que també hi podeu posar algunes cuixes.
Per fer la crema sofregirem amb mantega (també ho podeu fer amb oli, naturalment) la pastanaga i la ceba. Quan estigui ben tovet ho mulleu amb el brou de guatlla i que bulli una estona, i als darrers cinc minuts hi poseu el suc de taronja. Ho tritureu molt bé, poseu a punt de sal i pebre i ho reserveu calent.
Salpebrem els pits de guatlla i els marquem bé a la paella. Incorporem uns quants grills de taronja, una cullerada sopera generosa de sucre (millor de canya, integral) i deixem que caramelitzi, desglassejant-ho finalment amb el vinagre de poma.
I emplatem…bo de veritat, super recomanable!