Crestes de tonyina, our dur, tomàquet i olives (empanadilles)

Crestes de tonyina, our dur, tomàquet i olives (empanadilles)

Una assignatura pendent, sense cap mena de dubte. I amb l´inestimable (potser no tan imprescindible però…) ajuda de la Raquel, que va estirar la massa i va acabar de donar forma a les crestes (no m´acostumo a dir “crestes”…coses del bilingüisme!). Des que a l´estiu passat vam fer galetes que ho tenia pendent; alguna cosa per fer amb una nena de quatre anys i que després s´ho pogués menjar. I efectivament, s´ho va menjar, i abans va seguir amassant el que havia sobrat de la massa, passant-s´ho pipa!

Ingredients per a la massa (en surten unes deu, mida mitjana-gran):

300 grams de farina

25 g de margarina

3 cullerades soperes d´oli

1 ou

una mica d´aigua (mig vas)

sal

Poseu en una cassó al foc l´aigua, la margarina, l´oli i la sal. Quan comenci a bullir aparteu-ho i tireu-hi primer la farina i després l´ou. Remenar força dins mateix del cassó i tot seguit a sobre del marbre, on hi haureu tirat una mica de farina. Amassar amb les mans una mica i tot seguit deixar-ho tapat una hora aprox (pot ser més, mitja hora és el mínim). Passada aquesta estona heu d´estirar la massa el màxim possible amb el corró fins a deixar-la el més fi possible. Es marquen les crestes amb una mitja lluna o amb una rodona, posant el farcit a dins i desprès tancant-ho, passant un dit mullat amb aigua per les vores i/o apretant amb la forquilla les vores. Per al farcit…hi podeu posar de tot. Jo en aquest cas hi vaig posar una llauna de tonyina, una petita d´olives farcides d´anxova, dos ous durs, un parell de cullerades de salsa de tomàquet i uns quants pinyons. Per a la propera hi posaré quatre cullerades de salsa de tomàquet i possiblement pebrot escalibat. O espinacs i ricotta, o espinacs i gambes, o bolonyesa…es que sigui, a la Raquel li encanta fer-ne, no és gens dificil ni complicat fer la massa i passes una bona estona. Genial!

1 comentari a ;ldquo;Crestes de tonyina, our dur, tomàquet i olives (empanadilles);rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *