Aquesta cuixa de xai desossada que us presento avui es podria haver dit “xai a la carbonara”, ja que és exactament això, llevat que no porta guanciale. Quan tenim els daus de xai cuits tirem a la cassola una barreja d´ous i formatge parmesà. Us sona? Si a més a més us dic que la recepta s´anomena “xai a l´abruzzese” i que és una de les meves preferides del mític llibre “La cuchara de plata” doncs poques coses més es poden mencionar, llevat que us la recomano moltíssim.
Ingredients:
- Una cuixa de xai desossada i tallada a daus
- 1 gra d´all
- 1 branca de romaní
- 3 cullerades de vi blanc
- 1 llimona
- 2 ous
- 1 cullerada generosa de parmesà ratllat
- oli extra verge
- sal, pebre
Com fer la recepta de la cuixa de xai desossada:
- Tallem la carn a daus petits, tot i que podeu demanar a la carnisseria que us ho facin, ja que us hauran de desossar la cuixa. Guanyareu temps. La salpebrem.
- Daurem una dent d´all en una cassola amb un bon raig d´oli, hi posem també la branca de romaní i el xai a trossos. Deixem coure a foc lent uns deu minuts, quinze si els daus són grans.
- Mullem llavors amb el vi blanc i deixem que redueixi.
- Mentrestant preparem una barreja amb els ous batuts, el suc de la llimona i el formatge i ho tirem a la cassola amb la carn quan encara quedi una miqueta de vi, però ja estigui pràcticament evaporat. Remenem bé i deixem que quallin els ous però sense que ho facin del tot, que quedi com un ou remenat i no una truita, serà encara més bo, paraula!.