Aquesta recepta de cuscús amb fonoll, on també hi ha ceba tendra i tomàquet concentrat, és molt efectiva i resultona gràcies, també, a la petita dosis de picant que s´hi posa i que vosaltres podeu fer al vostre gust. El fonoll és bàsic, a la recepta original d´Ottolenghi (crec que és d´ell, no n´estic segur, potser surt a “El gourmet vegetariano”) hi posen forces fulles del fonoll, no només el bulb com jo.
Ingredients
- 4 racions de cuscus
- 1 bulb de fonoll
- 2 grans d´all
- 2 tomàquets
- 2 cebes tendres
- 2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
- Pebre de caiena
- un xic de comí en pols
- 1 cullerada sopera de cilantre mòlt
- Brou de verdures, la mateixa quantitat que de cuscús.
Com fer la recepta del cuscús amb fonoll:
- Comencem tallant la ceba ben petitat i el bulb del fonoll a rondanxes que, segurament, acabarem tallant també més petites.
- Fem primer un sofregit amb la ceba i en cinc minuts ja hi podrem posar el fonoll.
- Cinc minuts mé si serà el torn del tomàquet, a dauets, sense pell ni llavors. Ho deixem coure cinc minuts més per incorporar-hi el tomàquet concentrat, la culleradeta de comí i la mitja culleradeta de pebre de caiena…mides que podeu modificar al vostre gust, naturalment.
- Remenem bé, afegim el cuscus mentre escalfem el brou de verdures.
- Fora del foc mullem amb el brou, ho tapem i ho deixem reposar cinc minuts.
- Ja ho tenim llest, remenem i servim.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: