Aquest estofat de vedella amb mostassa és molt clàssic exceptuant el tema, precisament, de la mostassa. De fet és el seu tret diferencial. Tret d´un dels llibres de “El Comidista”, jo diria que el primer.
Ingredients:
- 800 gr de vedella tallada a daus
- 150 gr de cansalada
- 300 gr de xampinyons
- 2 pastanagues i 2 cebes
- puré de patates (opcional)
- 3 cullerades de mostassa de Dijon
- 2 cullerades de mostassa “antiga”
- 1/2 litre de brou de carn
- 150 ml de brandy
- 50 ml de vi negre
- farina, sal i pebre
Com fer la recepta de l´estofat de vedella amb mostassa:
-
- Començarem per saltejar la cansalada tallada a tires en una cassola. Quan estigui la reservem, bé per a algun altre plat o com a decoració d´aquest. Jo vaig optar per posar-la a dins del guisat com un element més ja cap al final.
2. En aquesta mateixa cassola hi sofregim la ceba, i mentrestant enfarinarem els trossos de carn per enrossir-los un cop la ceba estigui al punt (transparent).
3. Daurem la carn fins que quedi ben marcada.
4. Reservarem la carn i en aquest moment hi tirem el brandy mirant que tot el que hagi quedat enganxat a la cassola surti (desglassar), afegint-hi a continuació les cullerades de la mostassa de Dijon i una cullerada d´antiga.
5. Remenar bé per finalment tornar-hi a posar la carn amb la ceba i a més a més el brou.
6. Tapem gairebé totalment i ho deixem coure a foc mitjà/lent durant una hora.
7. Passat aquest temps hi afegirem les pastanagues, pelades i tallades a rodelles, i deixarem coure mitja hora més.
8. Anirem netejant els xampinyons, els tallem a quarts i els saltegem. Ho reservem.
10. Cinc minuts més i finalment hi tirem el vas de vi (els 50 ml, menys d´un vas realment). Deixem coure uns vint minuts més amb els xampinyons i, si heu estat previsors, ho reserveu fins al dia següent. Estarà molt més bo!
11. Ho podeu servir acompanyat de puré de patates.
12. Amb aquesta recepta us recomano un vinàs de la Terra Alta fet amb la varietat syrah. Es tracta de “Lo grau de l´inquisidor”, del celler Herència Altés.
13. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta: