Fideus a la cassola especials

Fideus a la cassola especials

Aquests fideus a la cassola especials són els millors que he menjat en molt temps! Porten rap, sípia i botifarra, i també tinta, tot i que en el meu cas concret no en vaig posar prou i no és  veuen els típics fideus negres. Això sí, el sabor és espectacular, un mar i muntanya de traca i mocador!

Ingredients :

  • 200 gr de rap
  • 200 gr de sípia
  • 100 gr de botifarra
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd gran
  • 300 gr de fideus
  • 3 tomàquets madurs
  • tinta de sípia
  • 3 grans d´all
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • 1 litre de brou de peix

Com fer la recepta d´aquests fideus a la cassola especials:

  1. Començarem amb la sípia, tallada a daus, enrossint-la durant deu minuts.
  2. La retirem, la reservem i hi posem el porro, sofregint-lo durant deu minuts més. I tot seguit hi afegim el pebrot, deu minuts més.
  3. Finalment pel que fa a les verdures toca el tomàquet, sense pell ni llavors, tallat a daus. El tindrem uns quinze minuts.
  4. Moment llavors d´enrossir els fideus i d´afegir-hi, en cru, els talls de rap i de butifarra.
  5. Mullem amb el brou de peix, on hi hem posat unes bossetes de tinta de sípia per donar-li més sabor, i ho deixem coure durant deu minuts.
  6. Quan en manquin tres hi posarem la picada, dissolta amb una mica de brou, feta amb un grapat d´ametlles, els alls i el julivert.
  7. I només ens queda emplatar aquests magnífics fideus a la cassola, especialíssims.
  8. Amb aquest platàs vam obrir una ampolla d´un magnífic vi gallec de la DO Valdeorras, potser la menys coneguda però no per això menys interessant, al contrari. La prova és aquest godello fermentat en barrica que acompanya meravellosament aquest plat de fideus mar i muntanya.

Enllaç del vídeo

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *