En aquesta recepta de fideus amb filet de porc s´utilitza normalment fideus udon, queden millor, però també en podeu utilitzar d´altres, els que es fan amb ou o fins i tot els de soba. Senzilla i molt gustosa, val la pena que compreu el filet de porc, força assequible.
Ingredients:
- 200 gr de fideus udon secs
- una safata de bolets shiitake frescos
- 1 filet de porc
- un parell de cebes tendres
- una cullerada de katsuobushi (bonitol sec laminat)
- dues làmines d´alga kombu
- una cullerada de salsa mirin
- una cullerada de salsa de soja
Com fer la recepta dels fideus amb filet de porc:
- Primer de tot començarem a fer el brou especial per a fideus que surt al llibre d´on he tret la recepta, un que es diu “Japón” de l´editorial Phaidon. Es tracta del típic katsuobushi dashi però millorat amb mirin i salsa de soja.
- Posem en aigua freda dues làmines d´alga kombu i les portem a ebullició. Un cop bullin ho retirem del foc i ho deixem infusionar deu minuts.
- Tot seguit farem que bullin, en dues tandes diferents, primer el mirin i tot seguit la salsa de soja amb el brou de bonitol sec. Ho reservem.
- Saltegem els bolets shiitake tallats a làmines durant uns cinc minuts
- Fem un sofregit de ceba, força rapidet ja que es de ceba tendra, quasibé de fet serà un saltejat, a la mateixa paella on hem saltejat els bolets per aprofitar els sucs que han quedat enganxats a la paella.
- Bullim els fideus amb aigua. Normalment ho fan sempre així a les receptes japoneses, jo bulliria els fideus amb el brou…Feu-ho com vulgueu, però si decidiu bullir-los amb el brou heu de fer-ne més! Quan siguin cuits els refredem amb aigua freda i els reservem.
- Tallem el filet de porc a rondanxes i les fem a la planxa.
- Tot seguit les tallem a tires. Podeu optar per tallar la carn a tires i tot seguit saltejar-la directament, com vulgueu.
- Escalfem els fideus amb el brou especial que hem preparat.
- I finalment ho emplatem tot junt en un plat soper.
- Us adjuntem el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: