Aquests fideus amb verdures són la versió vegana dels mítics fideus a la cassola. Amb això está tot dit. Bé, he d´afegir que encara van quedar més bons del que pensava. Un hit total!
Ingredients:
- 250 gr de fideus del n2
- 500 ml de brou de verdures
- una ceba
- una alberginia japonesa (o normal)
- una pastanaga
- dues carxofes
- un pebrot verd allargat
- un pebrot vermell
- un carbassó
- dos tomàquets de pera
- una branca d´api
- una dent d´all
- un grapat d´ametlles
- unes quantes fulles d´estragó (o de julivert…o de cilantre)
- sal
- pebre
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta dels fideus amb verdures:
- Jo recomano, com a primer pas, tallar totes les verdures. Més o menys a bastonets, imitant una mica la forma dels fideus, tot i que no és quelcom imprescindible, és més un tema visual. La ceba i l´albergínia, però, jo les vaig tallar a dauets petits la primera i a mitges llunes la segona.
- Comencem a coure les verdures per la ceba. Un bon sofregit, però sense confitar-la excessivament. Deu minuts, màxim quinze.
- Incorporem les pastanagues, remenem bé i deixem coure cinc minuts més.
- En una paella apart saltegem les albergínies. Com que son japoneses tenen una cocció especial, així que les reservarem quan estiguin fins al moment d´afegir-les a la cassola principal.
- Moment dels pebrots. Paral.lelament, fem els carbassons apart. No es que no es puguin coure totes juntes, és més aviat per anar guanyant temps.
- Incorporem l´api i, en uns minutets, els tomàquets. Deixem coure deu minuts i reunim totes les verdures a la cassola, recuperant doncs l´albergínia i el carbassó que teníem reservats, juntament amb els fideus.
- Remenem bé i mullem amb el brou. La cocció serà d´entre vuit i deu minuts màxim.
- I mentre es couen els fideus fem una picada d´estragó fresc (el sabor és brutal, la frescor, increíble) amb ametlles i all. Si no teniu estragó o el seu gust anisat no us convenç podeu utilitzar alfàbrega, julivert o cilantre.
- Incorporem la picada cap al final de la cocció i en un parell de minuts ho tindrem cuit.
Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: