Fa temps que la crema de let ha passat a ser un element residual en la meva cuina, però tot sovint em trobo receptes amb ella com a ingredient…i em replantejo el meu veto: amb mesura, sense lactosa, pot i de fet és un ingredient que dona sentit a una recepta. Com aquesta, per exemple, que suposo es podria fer sense però llavors perdria molt.
Ingredients:
1 manat de raves, dels de sempre
600 gr de filet de porc, 30 gr de mantega (o oli)
125 ml de vi blanc sec, 1 pot petit de crema de llet
julivert, sal i pebre
Netegem els raves i els tallem a lo llarg en dues parts. Tallem el filet en vuit medallons, els marquem i els reservem. També ho podeu fer en quatre. Desglassem la paella amb el vi i quan hagi reduit hi posem els raves. Tapem i deixem coure uns deu minuts. Mullem amb la crema de llet, incoporem els talls de filet i fem que s´acabin de coure a poc a poc amb la salsa, amb compte de no coure´ls massa. Ja sé que diuen que el porc no e spot deixar cru, però si el filet és ibèric no heu pas de patir, i sempre us quedarà molt més gustós. Afegim julivert picat i llestos, una recepta super senzilla i molt bona.