Gaspatxo de piquillos amb làmines de bacallà

Gaspatxo de piquillos amb làmines de bacallà

Els pebrots del piquillo tenen un gust molt peculiar i definit, no apte per a tothom, que en aquesta recepta no desapareix però que si queda força amortiguat pels tomàquets, donant a aquest gaspatxo un gust molt agradable i refrescant.

Ingredients:

una llauna de pebrots del piquillo (uns 300 gr aprox)

entre 3/4  i un kilo de tomàquets

mig cogombre

sal, pebre

oli extra verge

aigua

2 talls de morro de bacallà d´uns 100 gr

1 pebrot verd (opcional)

Com sempre en els gaspatxos, només heu de juntar tots els ingredients en una batedora i quan estiguin ben integrats i totalment esmicolats ho passeu pel colador xinès. Si us ha quedat massa espès, cosa força probable a causa de la textura d´aquests pebrots, hi afegiu una mica d´aigua, a ull, i potser un a dos tomàquets més, tot i que el factor aigua és la clau que us variarà definitivament la textura del gaspatxo. Si ja teniu la textura però queda massa fort de piquillos pl vostre gust hi afegiu un parell de tomàquets més, d´aquí a que doni aquesta forquilla entre 750 grams i un kilo pel que fa als tomàquets. La recepta original diu 6 tomàquets, mig kilo aprox, però fa temps que les mides d´aquest llibre les utilitzo com a referència, no com a guia exacta. Si haguès seguit les mides de, per exemple, aquesta mateixa recepta hauria obtingut un salmorejo de piquillos força espessot…i no és el cas…excepte si realment busco una textura de salmorejo totes les mides de les receptes que he fet fins ara estan malament, almenys pel que fa al meu criteri en particular.

El pebrot verd que surt als ingredients és per si voleu posar-lo d´acompanyament amb les làmines de llom de bacallà que sí venen en la recepta i que li donen un toc precís i es converteixen en l´acompanyament ideal d´aquest plat. Serviu-ho ben fred!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *