Excel.lent combinació, l´acidesa de l´escabetx contrasta i combina meravellosament amb la dolçor de la poma saltejada amb mantega i vi dolç. Jo a més a més hi vaig afegir, que no cal, unes albergínies escabetxades que tenia d´un altre dia. Hi combinava bé, sobretot amb la guatlla, però no tant amb la poma, i al final la barreja d´escabetxs no era molt bona, així que cenyiu-vos a la recepta en sí i deixeu les albergínies per a un altre dia!
Ingredients:
4 guatlles
1/2 cabeça d´alls
1 pastanaga
1 ceba grossa
Uns quants grans de pebre negre, 2 claus, 2 fulles de llorer, 1 branca de farigola i 1 de romaní
1/2 litre d´oli d´oliva
200 ml de vinagre de Xerès
200 ml de vi blanc
3 pomes golden, 100 ml de vi dolç, mantega
Salpebrem les guatlles i les daurem en una cassola. Les reservem, i al seu lloc hi posem la ceba i la pastanaga tallada a rodanxes juntament amb totes les herbes i espècies, i els alls. Ho daurem una mica, recuperem les guatlles i ho mullem amb els líquids. Tapem i deixem coure una mitja hora, semi tapat, a foc lent.
Per fer les pomes heu de saltejar-les amb mantega una estoneta, mulleu amb el vi dolç i quan s´hagi evaporat totalment deixeu que es caramelitzin. Jo hi vaig posar un polsim de canyella també. Al final ho podeu aixafar o no, jo ho vaig fer parcialment.
Probablement l´escabetx quedarà millor d´un dia per l´altre, o com a mínim deixeu que reposi unes hores abans de menjar-ho.