Aquesta recepta d´hamburguesa amb espinacs està inspirat en un clàssic de la meva mare, que la va fer durant 25 anys. Juraria que la va treure d´un llibre americà, o alguna cosa semblant. L´he canviat amb un detall molt important:la faig a la planxa en comptes de fer-ho al forn
Ingredients:
- 600 gr de carn picada (o 4 hamburgueses)
- mig kilo d´espinacs
- salsa de tomàquet
- arròs per acompanyar (150 gr aprox)
- formatge ratllat o formatgets
- sal, pebre
- julivert
Com fer la recepta de l´hamburguesa amb espinacs:
- Si compreu la carn picada per fer-vos les hamburgueses, tingueu en compte que haureu de posar una capa d´espinacs al mig. Si les compreu fetes, doncs com ensenyo al video: n´agafeu mitja, la poseu a dins d´un motlle rodó, ben xafada, hi tot seguit hi poseu els espinacs i el formatge.
- Els espinacs, per cert, si són frescos, millor. Primer els renteu, els hi treieu les cues i els saltegeu.
- En aquan al formatge, en aquesta ocasió vaig utilitzar emmental ratllat, pero us recomano que ho feu amb el clàssic formatget tipus “la vaca que rie”, sabeu? Una altra opció seria posar-hi un bon chedar fumat o formatge de raclet, i donar-li un toc de forn abans de cobrir-ho amb l´altra part de l´hamburguesa.
- Per a aquesta recepta haureu de fer arròs blanc o integral per acompanyar, i salsa de tomàquet. Si ja en teniu, perfecte, en cas contrari haurieu de començar per aquests dos passos.
- I com també comento al vídeo normalmente aquesta recepta es feia al forn, però vaig provar de fer-ho a la planxa i va quedar força bona. Diferent. Però el formatge no es va fondre gaire, per això recomanava lo de donar-li un toc de forn abans de cobrir-la amb la part superior de la carn.
- I ho serviu amb salsa de tomàquet per sobre i l´arròs al costat.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi força especial, una mena d´outsider, com és un pinot noir d´edició molt limitada fet a Galicia fet pels enormes Rodrigo Méndez y Raúl Pérez. Es diu As Covas.
I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.