Kebabs de peix amb tàperes i albergínia a la llimona

Els kebabs de peix són una mena de barreja de mandonguilla i hamburguesa, fregits, deliciosament marinats i super fàcils de fer. Aquesta és una recepta ideal per a donar sortida a aquell peix congelat que no saps molt bé com ha acabat al teu congelador, aquells noms que no controles molt però que va bé tenir-los a casa per si les mosques. Podem utilitzar, però, peix fresc? sí, es clar, sempre serà millor, però jo per exemple tenia halibut congelat i va quedar la mar de bé. En qualsevol cas, una recepta molt gustosa i més que bona! També convé destacar el seu acompanyament, unes delicioses alberginies fetes al forn a la llimona…suc de llimona? polpa? pell? Bé, una mica de tot, sobretot de pell i polpa. El millor és posar-hi llimona confitada, en breu us ensenyaré a fer-la perquè ja és una constant en moltes receptes que estic fent. Ho vaig veure en un llibre meravellós que és diu Citrus, i només heu de tenir paciència per fer-ne. Ah, i sal, llimones i un pot de vidre alt.

 

Ingredients:

  • 400 gr de filets de peix blanc sense pell ni espines;
  • 2 albergínies;
  • 30 gr de pa ratllat;
  • 1 ou;
  • 20 gr de tàperes picades;
  • 20 gr d´anet picat;
  • 2 cebes tendres;
  • la pell ratllada d´una llimona;
  • 1 cullerada de suc de llimona;
  • una de comí en pols;
  • mitja de curcuma en pols;
  • sal;
  • pebre blanc;
  • 2 cullerades de iogur grec (opcional);
  • 1 dent d´all
  • mitja llimona en conserva

 

La recepta pas a pas

 

  1. Escalfem el forn a 180 graus, a dalt i a baix. Posem paper de forn en una safata amb les albergínies ruixades amb una mica d´oli d´oliva durant 45 minuts;
  2. Piquem el peix i el barregem amb el pa ratllat, un all picat, un ou, les tàperes, l´anet, la ceba tendra, la ratlladura de pell de llimona, el suc de llimona, les espècies, sal i pebre. Ho reservem a la nevera, cobert a pell, amb contacte vull dir, una mitja hora com a mínim, temps que es pot allargar perfectament a una hora;
  3. Quan les albergínies siguin cuites, les treiem del forn, les pelem i reservem la polpa. Tan bon punt sigui fredes, bé, s´hagin atemperat les salpebrarem i hi barrejarem la llimona confitada, ben picada, el més petit que podeu, i ho reservareu fins al moment de servir el plat, tapat amb paper film.
  4. Moment de donar forma als kebabs, una mena de mandonguilles allargades o de croquetes gegants;
  5. Enfarinem i fregim els kebabs/mandonguilles allargades i els servim amb l´albergínia al forn barrejada amb pell de llimona en conserva picada i, si voleu, les dues cullerades de iogur grec.

 

Aquesta recepta, amb unes petites variacions, podria convertir-se perfectament en unes delicioses mandonguilles o fins i tot en unes infalibles hamburgueses de peix. En aquest darrer cas mantindríem l´acompanyament tal qual. Si acabessin sent unes mandonguilles potser optaria per presentar l´albergínia d´una altra manera, probablement faria bé que fés la xup xup amb les mandonguilles o bé la faria al forn però a rodanxes, cada vegada sóc més fan d´aquesta darrera opció. I probablement per demanda dels petits de la casa faria un arròs basmati, no els hi agrada tan com l´arròs blanc normal però seria el meu peatge…En qualsevol cas estigueu atents que en uns dies, bé, probablement setmanes, veureu una o dues recepte molt semblants a aquestes però sense la paraula “kebab”, possiblement substituida per “mandonguilles” o “hamburgueses”. La primera d´aquestes dues opcions està guanyant força per moments i estic segur que la faré. La millor manera d´estar al lloro és que us subscriviu a la nostra newsletter i rebreu un correu amb les novetats que anem publicant al blog. Entrei deixeu-nos els vostres comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *