Unes bones llenties estofades a les quals se li afegeix, al final de la cocció, un saltejat d´albergínies i tomàquets cherry i ja, fora del foc, una cullerada d´una crema molt francesa que li dona el toc definitiu al plat.
Ingredients:
150 gr de llenties (jo utilitzo pardines, l´autor les “puy”), 1 ceba vermella
3 dents d´all, 200 gr de tomàquets cherry, 2 albergínies, 80 ml de vi blanc
100 gr de crème fraiche, 2 cullerades d´orenga, 1/2 litre brou verdures , farigola
Jo he de dir que quan faig llenties no utilitzo mai brou de verdures, però molt probablement el plat deu guanyar bastant, així que feu-ho! Abans haureu de fer un sofregit de ceba, all i farigola. Mulleu amb el vi, que redueixi una mica, afegiu el brou (o aigua mineral), saleu i deixeu coure fins que les llenties estiguin al punt, entre 45 minuts i una hora. Mentrestant saltegeu les albergínies i quan quasibé estiguin a punt incorporeu-hi els tomàquets cherry, partits per la meitat. I aquest saltejat l´incorporeu a l´estofat de les llenties perquè s´acabi de coure tot junt els darrers deu o quinze minuts. Fora ja del foc afegiu-hi la crème fraiche i les herbes. Bé, l´orenga.