Recepta inspirada o directament provinent de dues pràcticament iguals, una del blog “Gastronomiaycia” i l´altra del llibre “V de Vegano”, llibre que de fet és la base principal de les que aniran a la secció de “veganes”. Crec que la meva única aportació és el pebrot vermell…suposo que perquè necessitava dornar-li sortida.
Ingredients:
250/300 gr de llentia crua
Un bon manat de col kale, 1 gra d´all, 3 claus
300 gr de carbassa, 1 pebrot vermell
sal, pebre de jamaica, aigua o brou de verdures
Poseu a bullir les llenties partint de fred amb un all i els claus d´olor clavats. A partir d´aquí hi ha dues maneres genèriques de tractar les verdures: afegir-les en cru, tallades a daus en el cas del pebrot i la carbassa, i a juliana gruixuda en el de la col, a les llenties quan aquestes comencín a bullir…o saltejar-les per separat i afegir-les a les llenties quan aquestes estiguin cuites. Jo diria que vaig fer un mig/mig: saltejar el pebrot i la carbassa, salpebrada, i bullir la col juntament amb les llenties. A priori el temps de cocció de les llenties és molt superior al de la col, així que la podeu incorporar a la meitat de la cocció o potser fer-la al vapor apart, tot i que d´aquesta darrera manera embruteu més olles i us compliqueu una mica més l´existència. De qualsevol manera sí que recomano que tots els ingredients estiguin fent la xup-xup conjuntament uns deu minuts ja que el guisat guanyarà molt. També he de dir que la recepta del llibre “V de Vegano” és una amanida on, si no recordo malament, refreda les llenties un cop són cuites i salteja per separat tots els ingredients. Així que…com vosaltres vulgueu, però jugant amb aquests ingredients.