Lluç a la basca

Lluç a la basca

La recepta de lluç a la basca és una variant de l´encara més clàssica “lluç amb salsa verda”, les dues història viva de la cuina tradicional basca i, amb el temps, de tot arreu. Molt fàcil, si ja teniu llest un brou de peix, us en sobra d´un altre dia o en teniu de congelat anireu més ràpid. Val la pena que no mulleu amb aigua, la veritat sigui dita.

Ingredients:

  • 1 lluç tallat a rondanxes
  • 1 pot d´espàrrecs en conserva
  • 1 our dur picat
  • julivert
  • 1 dent d´all
  • 1 ceba
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 300/500 ml de brou de peix

Com fer la recepta del lluç a la basca:

  1. Si no teniu fet el brou…doncs opteu per la via ràpida, poseu a bullir partint d´aigua freda un o  dos caps de lluç, espines, ceba, pastanaga i porro. Vint minuts i, idealment, vint més de repòs.
  2. Comencem llavors amb el sofregit de ceba, tallada a quadrets ben petits. Un cop sofregida hi afegim julivert picat a discreció i una cullerada de farina. Remenem bé i deixem coure un parell de minuts.
  3. Mullem amb el brou i deixem coure uns quinze minuts.
  4. Colem la salsa i la tornem a posar a la cassola.
  5. Quan torni a bullir incorporem els trossos de lluç, salpebrats i sense marcar. Amb cinc minuts en tindreu prou, ja que tot seguit es courà una mica més.
  6. Finalment hi posem els espàrrecs, que per cert si son només puntes millor, i al darrer moment un ou dur tallat a quarts. Prosseguim la cocció un parell de minuts més.
  7. I finalment emplatem.
  8. Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc, més aviat jove (o no), depèn del que us agradi. A mi em tira més el que té criança però amb aquest plat no és del tot necessari. Em quedo amb “Onze”, una magnífica garnatxa de la Terra Alta del celler Ramón Andreu.

I si voleu podeu fer una ullada al vídeo de la recepta que tenim penjat al nostre canal de Youtube:

 

1 thought on “Lluç a la basca”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *