Macarrons amb carbassa i carbassó

Macarrons amb carbassa i carbassó

Aquesta recepta té dues variants, la del llibre i la meva. La del llibre és més contundent, ja que porta beixamel, i la meva més lleugera. He de dir que tinc intenció de probar la del llibre i quan estigui feta posar-ne una foto també en aquest mateix post.

Ingredients:

300 gr de macarrons, 1 carbassó, 300 gr de carbassa

350 ml de beixamel, 1 ceba, 3 cullerades de formatge ratllat

julivert, nou moscada, sal i pebre

Per a la meva versió: gingebre, all, iogur, garam masala, curcuma, cilantre i canyella en pols

Començarem amb la versió que jo vaig decidir fer. La carbassa utilitzada va ser la que surt a la recepta “Gratinat de carbassa al curry” i que podeu trobar a l´enllaç següent: http://booonissim.cat/gratinat-de-carbassa-al-curry/ . Pel que fa al carbassó el vaig ratllar i el vaig deixar suar en un colador una mitja horeta. Vaig començar a fer un sofregit de ceba i cap al final hi vaig incorporar el carbassó. Quan aquesta preparació va estar a punt ho vaig juntar amb la carbassa i quan vaig tenir els macarrons bullits els vaig saltar a la paella amb les verdures. Recomano posar-hi una mica, no gaire, de crema de llet o d´alguna llet vegetal si ho preferiu per amorosir el conjunt. Ah, i posar-hi parmesà ratllat, també.

Pel que fa a la recepta del llibre es cou la carbassa al forn, salpebrada i tallada a daus i embolicada amb paper d´alumini (o un substitut que faci la seva funció). Els carbassons els talla a rodanxes (recomanen utilitzar carbassons petits) i els sateja amb ceba i julivert. Quan la carbassa està cuita la tritura juntament amb la beixamel (50 gr de mantega, 50 de farina i llet a discreció) i la meitat del formatge ratllat. Ho posen tot en una safata i fan capes de beixamel de carbassa, macarrons i carbassons. Jo ja us dic que ho barrejaré tot quan ho faci, té també molt bona pinta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *