Aquesta recepta de pasta amb carbassa i carbassó es millor fer-la amb una pasta tipus macarrons o similar, de tub, curta o llarga. La cocció de la carbassa pot ser més curta, ja que si en comptes de marinar-la la saltegem o la fem al forn sense passar per les quatre hores prèvies del marinat anirem més per feina. Podeu posar-hi les mateixes espècies, oli i sal i fer-la al forn directament.
Ingredients:
- 300 gr de pasta de tub
- 1 carbassó
- 300 gr de carbassa
- 1 ceba
- formatge ratllat
- 1 got de llet d´ametlla
- 1 culleradeta de: gingebre, garam masala, curcuma, cilantre i pebre de Jamaica en pols
- 1 iogur
Com fer la recepta de la pasta amb carbassa i carbassó:
- Començarem tallant la carbassa a daus i marinant-la amb un iogur i les espècies: gingebre, garam masala, curcuma, cilantre i pebre de Jamaica. Les podeu variar segons el que tingueu a casa. Ho deixem quatre hores a la nevera o, fins i tot, d´un dia per l´altre, tot i que no és necessari. Podeu fer-ho directament al forn, també, sense el iogur i amb un bon raig d´oli i sal.
- Una vegada han passat les quatre hores ho enfornem a 200 graus uns 25 minuts més o menys.
- Ratllem el carbassó i el posem en un colador amb sal a fi que vagi “suant” uns quinze minuts.
- Mentrestant podem fer dues coses. La primera seria posar aigua a bullir per coure la pasta i, un cop cuita, refredar-la i reservar-la.
- La segona seria fer un sofregit de ceba i, quen el tinguem llest, afegir-hi el carbassó ratllat que estàvem fent suar amb sal.
- Un cop cuita la carbassa i la pasta ho reunim a la paella on tenim el carbassó. Ho saltegem.
- Finalment mullem amb la llet d´ametlla (o la que tingueu a mà) i hi afegiu, si voleu, formatge parmesà ratllat.
- I ja només ens queda rectificar-ho, si cal, de sal i pebre i servir-ho.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat de la DO Toro, una raresa, fet amb tinta de Toro, del celler Dominio del Bendito.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
-
Enllaç del vídeo