Boooníssima recepta que podeu fer amb tomàquet sec comprat, no cal que els feu a casa. Això sí, l´autora recomana utilitzar uns tomàquets secs que no estiguin conservats amb oli.
Ingredients:
300 gr de macarrons (o una pasta semblant), 150/200 gr de tomàquets secs
3/4 d´una tassa amb anacards remullats, 400 ml (aprox) de brou de verdura
1 ceba vermella, 4 dents d´all, 100 gr de tomàquets secs a tires, pebre negre
1/2 bròquil petit, unes fulles d´alfàbrega, 1 vas de vi negre
Poseu a bullir l´aigua per coure la pasta. Mentrestant prepareu la salsa/crema de tomàquets secs triturant els “primers” tomàquets secs que surten als ingredients amb els anacards remullats (dues hores) i el brou de verdures. Reserveu.
Saltegem la ceba, afegim els alls i uns segons més tard els tomàquets a tires, una mica de brou (uns 100 ml), el vi i quan comenci a bullir el bròquil tallat (també el podeu cuinar al vapor o saltejar-lo). Tapem i ho deixem coure entre cinc i deu minuts. Incorporem la salsa i quan tingui tot plegat la consistència adequada hi afegim els macarrons cuits, barregem bé i servim amb l´alfàbrega picada per sobre.