Pròpia, el que es diu pròpia, crec que no ho és. Bé, sí, perquè l´he feta a la meva manera i no recordo com la va fer un cuiner una vegada al programa de cuina de TV3. Se´m va quedar la idea i a la que vaig tenir l´ocasió…
Ingredients:
3 pits de pollastre triturats/picats
unes branques de julivert
mig kilo de cues de gambes (congelades, de la Sirena, surten molt bé)
1 litre de brou de peix
1 ceba
5 tomàquets madurs
una cullerada sopera rasa de farina
2 grans d´all
1 ou
pa ratllat
una mica de gingebre en pols
una mica de coriandre en pols
una mica de farina per les mandonguilles
Començarem fent les mandonguilles i posarem en un bol la carn de pollastre picada, les cues de gambes ja descongelades i ben trinxades, un gra d´all tallat ben petit, unes quantes fulles de julivert també ben picades, un ou, pa ratllat segons es necessiti i les espècies. Quan ho tenim tot ben integrat anem fent les boles, les mandonguilles, les passem per farina i les enrossim en una paella, on després farem un sofregit de ceba i tomàquet una vegada estiguin totes les mandonguilles ben marcades. Quan el sofregit estigui ben concentrat hi tirem una cullerada de farina, remenem i deixem coure uns quatre minuts i tot seguit mullem amb el brou de peix, tot deixant-ho coure durant una mitja hora a foc més aviat lent. Quan tinguem una bona textura (penseu que després hi hem de coure les mandonguilles i hi tirarem una picada, no us passeu d´espès…ni de massa líquid) ho colem, passant-ho pel xinès, i ho tornem a posar al foc. Deixem coure a foc lent uns vint minuts aprox, i a mitja cocció hi afegim una picada d´ametlles, avellanes, julivert, all i uns brins de safrà, deixatada amb brou.
Van quedar boníssimes, tot i que pel meu gust un xic massa cuites, o millor dit poc esponjoses, sense el punt de melositat que jo volia. Això pot ser a causa d´haver-hi posat massa pa ratllat o d´haver-lis donat un punt excessiu de cocció. Potser llavors amb un quart d´hora de fer la xup xup ja amb la salsa colada n´hi hauria prou.
Reblogged this on Celler-Adocse.