Una boníssima combinació de pollastre, calamars, peix blanc, gambetes, xampinyons, espècies…tot embolicat dins d´un rotlle de pasta brick, una mena de caneló gegant enrotllat com si fos una butifarra…o una serp, ja que “m´hancha”, vol dir precisament això, serp.
Ingredients:
300 gr de carn de pollastre
200 gr de xampinyons
100 gr de calamars
2 filets de peix blanc (lluç, bruixa…)
100 gr de gambetes
2 cebes
2 grans d´all
uns brins de safrà
una mica de cúrcuma
una cullerada de pebre vermell
un xic de gingebre en pols
1 manat de julivert
1 manat de cilantre
80 gr de fideus xinesos ben prims
8 fulles brick
una cullerada de mantega
1 ou
1 llimona
sal, pebre
oli extra verge
Posarem en remull els fideus. Piquem el pollastre i els xampinyons. Tallem els calamars i la ceba, ben fina, i la sofregim amb oli extra verge juntament amb l´all i els brins de safrà. Afegim quan sigui ben rossa el pollastre, els xampinyons, salpebrem, i també hi posem el gingebre i el pebre vermell. Uns minuts més tard hi posem els fideus, tallats amb el ganivet. Barregem bé i deixem coure uns minuts més i cap al final de la cocció serà el moment del peix (tallat petit, quasi picat) i de les gambetes. I com a toc final les fulles de julivert i cilantre ben picades i una cullerada de mantega, juntament amb el suc d´una llimona.
Deixem refredar. Posem dues fulles de brick consecutives, que es tapin parcialment, i fem una mena de butifarres amb el farcit.
Per tancar bé utilitzem ou batut. Pintem la “m´hancha” amb oli i els enrotllem com si fos una serp…o una buti. Enfornem uns cinc minuts amb el forn a 200 graus i tindrem un plat bo de veritat, deliciós diria jo!