M´hancha de pollastre i fruits del mar

M´hancha de pollastre i fruits del mar

Una boníssima combinació de pollastre, calamars, peix blanc, gambetes, xampinyons, espècies…tot embolicat dins d´un rotlle de pasta brick, una mena de caneló gegant enrotllat com si fos una butifarra…o una serp, ja que “m´hancha”, vol dir precisament això, serp.

Ingredients:

300 gr de carn de pollastre

200 gr de xampinyons

100 gr de calamars

2 filets de peix blanc (lluç, bruixa…)

100 gr de gambetes

2 cebes

2 grans d´all

uns brins de safrà

una mica de cúrcuma

una cullerada de pebre vermell

un xic de gingebre en pols

1 manat de julivert

1 manat de cilantre

80 gr de fideus xinesos ben prims

8 fulles brick

una cullerada de mantega

1 ou

1 llimona

sal, pebre

oli extra verge

Posarem en remull els fideus. Piquem el pollastre i els xampinyons. Tallem els calamars i la ceba, ben fina, i la sofregim amb oli extra verge juntament amb l´all i els brins de safrà. Afegim quan sigui ben rossa el pollastre, els xampinyons, salpebrem, i també hi posem el gingebre i el pebre vermell. Uns minuts més tard hi posem els fideus, tallats amb el ganivet. Barregem bé i deixem coure uns minuts més i cap al final de la cocció serà el moment del peix (tallat petit, quasi picat) i de les gambetes. I com a toc final les fulles de julivert i cilantre ben picades i una cullerada de mantega, juntament amb el suc d´una llimona.

Deixem refredar. Posem dues fulles de brick consecutives, que es tapin parcialment, i fem una mena de butifarres amb el farcit.

Per tancar bé utilitzem ou batut. Pintem la “m´hancha” amb oli i els enrotllem com si fos una serp…o una buti. Enfornem uns cinc minuts amb el forn a 200 graus i tindrem un plat bo de veritat, deliciós diria jo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *