He de reconèixer que, quan era petit, la idea d´una sopa de col era quelcom bastant proper a un malson, però també que les coses varien i que si les fas amb cura poden sortit resultats sorprenents. En aquesta cas en concret uns dauets de pernil satejats et poden ajudar molt i molt…i el parmesà ratllat, encara més.
Ingredients:
Mig kilo de col rissada, aprox, en tires
100 gr d´arròs, 2 porros, 2 tomàquets
una bona quantitat de tacs de pernil…o de pernil salat bonet tallat a daus
Parmesà ratllat a discreció, sal i pebre
Romaní, llorer
Sofregim els porros en una olla, afegim el pernil, i tot i seguit el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors. Sal i pebre, uns minutets i la col. Un litre d´aigua, més o menys, i 15 minuts més tard (a partir de que bulli) hi tirem l´arròs. Quan la col estigui cuita l´arròs també ho serà. No us oblideu del parmesà, és el toc definitiu per a una sopa de col ben apanyada!