Un petit gran clàssic, barrejar quelcom tan bo com l´albergínia amb carn de xai picada i beixamel és sempre un veritable plaer!
Ingredients:
3/4 albergínies
mig kilo de carn picada de xai (aprox)
1 ceba
1 branca de canyella
tomàquet triturat (un quart de litre aprox)
50 gr de mantega
50 gr de farina
mig litre de llet
2 ous
nou moscada
parmesà ratllat
sal, pebre
Fregirem les albergínies tallades a rodanxes després d´haver-les tingut una mitja hora “suant” amb sal en un colador o quelcom semblant. Paral.lelament podem començar a sofregir la ceba (millor si és vermella) i quan aquesta estigui dauradeta hi afegim la carn de xai picada. Salpebrem i una estoneta de res més tard hi posem la branca de canyella, una mica de nou moscada i el tomàquet triturat. Ho cobrim amb aigua o brou de xai/vedella, pugem el foc i deixem coure fins que quedi sequet.
Mentrestant anem fent la beixamel. Quan la tenim llesta incorporem els ous batuts i dues cullerades de formatge ratllat, i amb aquesta barreja cobrirem una safata on hi haurem posat primer les albergínies i tot seguit la carn picada. Ho cobrim bé amb formatge ratllat bé amb pa ratllat i quan estigui gratinat ja tindrem un deliciós (i contundent) plat per menjar-nos!
Reblogged this on Celler-Adocse.