Abans que s´acabin els bolets ja us afanyeu a fer aquesta recepta que, com totes les que anem publicant, és fàcil i ràpida. Això sí, el temps de cocció no és ni de bon tros el que diu al llibre…un bon llom d´orada salvatge de 300 gr triga ben bé vint minuts a estar fet, un parell menys si us agrada crueta. I els bolets, naturalment, són intercanviables…tot i que el duo trompetes de la mort-camagrocs el trobo fantàstic, no calen els rovellons (tampoc sobren, eh…). Poseu els que més us agradin!
Ingredients:
1 orada salvatge de 1200 gr aprox
1 terrina de camagrocs, 1 de rovellons (opcional) i una de trompetes (d´aquelles de plàstic que venen al mercat…) Un bon grapat de cada, en fi (400 gr aprox total)
1 gra d´all
50 gr de pinyons
julivert
100 ml de vi dolç
50 ml de vinagre de xerès
sal, pebre
1 got de vi blanc
Netegem i saltegem els bolets amb un gra d´all picadet. Al final hi afegim el julivert, el vi i el vinagre, deixem reduïr però compte amb quedar-vos sense líquid. Incorporem quan estigui llest els pinyons, torrats prèviament, i ho posem en una safata, amb els lloms d´orada a sobre juntament amb el julivert picat. En toca a mig per barba, un és massa si l´orada és gran i salvatge (si són de les de piscfatoria, les que es troben normalment al mercat més petites, a uns 12 euros/k, doncs un lom sencer per cada un). I 18/20 minuts de forn a 180 graus. Boníssima combinació! (el vi blanc el tireu per sobre del peix quan el poseu al forn)