Orada amb bolets i pinyons

Abans que s´acabin els bolets ja us afanyeu a fer aquesta recepta que, com totes les que anem publicant, és fàcil i ràpida. Això sí, el temps de cocció no és ni de bon tros el que diu al llibre…un bon llom d´orada salvatge de 300 gr triga ben bé vint minuts a estar fet, un parell menys si us agrada crueta. I els bolets, naturalment, són intercanviables…tot i que el duo trompetes de la mort-camagrocs el trobo fantàstic, no calen els rovellons (tampoc sobren, eh…). Poseu els que més us agradin!

Ingredients:

1 orada salvatge de 1200 gr aprox

1 terrina de camagrocs, 1 de rovellons (opcional) i una de trompetes (d´aquelles de plàstic que venen al mercat…) Un bon grapat de cada, en fi (400 gr aprox total)

1 gra d´all

50 gr de pinyons

julivert

100 ml de vi dolç

50 ml de vinagre de xerès

sal, pebre

1 got de vi blanc

 

Netegem i saltegem els bolets amb un gra d´all picadet. Al final hi afegim el julivert, el vi i el vinagre, deixem reduïr però compte amb quedar-vos sense líquid. Incorporem quan estigui llest els pinyons, torrats prèviament, i ho posem en una safata, amb els lloms d´orada a sobre juntament amb el julivert picat. En toca a mig per barba, un és massa si l´orada és gran i salvatge (si són de les de piscfatoria, les que es troben normalment al mercat més petites, a uns 12 euros/k, doncs un lom sencer per cada un). I 18/20 minuts de forn a 180 graus. Boníssima combinació! (el vi blanc el tireu per sobre del peix quan el poseu al forn)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *