Pasta amb carxofes i anxoves

Pasta amb carxofes i anxoves

Aquesta recepta de pasta amb carxofes i anxoves, una mica adaptada als meus gustos, crec que la vaig treure de “la Cuchara de plata”, la Biblia de la gastronomia italiana, i a priori és típica de la regió del Piamont.

Ingredients:

  • 6/8 carxofes, depenent de la mida
  • 300 gr de macarrons o similar
  • 12 anxoves
  • parmesà ratllat
  • 3/4 Ous durs
  • Julivert picat
  • Sal i pebre
  • Mantega

Com fer la recepta de pasta amb carxofes i anxoves: 

  1. Poseu aigua a bullir per coure la pasta.
  2. Peleu i talleu les carxofes a quarts o a vuitens i les saltegeu amb un raig d´oli. També les podeu bullir o fer al vapor, però amb aquesta recepta us recomano saltejar-les.
  3. Mentrestant poseu a coure un ou, vuit minuts justos, i piqueu les anxoves.
  4. Foneu una cullerada de mantega, afegiu-hi les anxoves i el julivert picat .
  5. Finalment l´ou dur, també picat, i la pasta. Ho saltegem tot amb una mica de formatge parmesà ratllat.
  6. Ho emplatem…amb una mica més de parmesà si voleu.
  7. Amb aquesta recepta us recomano un vi molt especial de la Terra Alta, fet amb una varietat de raïm poc comuna a la zona, la Pedro Ximenes. Es sec, eh, i en versió magnum aquest Terces és fabulós. Si no el trobeu, que probablemente és el que passarà, la versió d´ampolla normal també és fantàstica.
  8. I aquí us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *