Aquesta recepta de pasta amb marisc i formatge feta està inspirada, com no, en una idea de Yotam Ottolenghi que més o menys he seguit força fidelment. No recorod ara si el toc de la pell de llimona confitada és meu o seu, diria que va ser idea meva, però en qualsevol cas jo mai haguès pensat a barrejar marisc, salsa de tomàquet i formatge feta. I funciona!
Ingredients:
- 300 gr de pasta
- la part verda d´un manat de ceba tendra
- una llauna de tomàquet sencer, triturat…
- uns 200 gr de formatge feta
- 16 cues de gambes gran congelades
- 150 gr de carn de vieira
- unes quantes cloïsses (opcional per mi)
- un gra d´all
- dues tires de pell de llimona confitada (opcional)
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de la pasta amb marisc i formatge feta:
- Començarem posant aigua a bullir per coure la pasta durant uns deu minuts, depenent del fabricant. Quan sigui cuita l´atemperem amb aigua freda i la reservem.
- Per fer la salsa començarem daurant un gra d´all, laminat, i la part verda de la ceba tendra, tallada a juliana gruixuda, durant uns cinc minuts.
- Incorporem la polpa de tomàquet o el que hagueu escollit per fer la salsa, i ho deixeu coure per espai d´uns deu minuts en el meu cas…i en el vostre dependrà del que hagueu triat, però calculeu uns vint minuts aprox.
- Aprofitem aquesta estona per marcar el marisc, tan les gambes com la carn de vieira, i ho reservem.
- Cuita la pasta i feta la salsa ho barregem bé, ho saltegem i finalment recuperem el marisc, tot afegint també el formatge feta esmicolat i la pell de llimona confitada ben picada.
- Remenem bé i servim.
Us poso un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: