Diria que aquesta senzillíssima recepta de pasta amb musclus és una adaptació d´una recepta treta del mític llibre 1080 Recetas de Cocina, tot i que no n´estic segur. En qualsevol cas, només necessiteu fer una beixamel/velouté, uns bons musclus i una bona pasta, en principi millor macarrons però podeu utilitzar la que us vingui més de gust.
Ingredients:
- 300 gr de macarrons
- 1 kg de musclos
- 1/2 vas de vi blanc
- llet d´ametlla
- 1 ceba
- 40 gr de mantega
- 40 gr de farina
- 1 cullerada de curry en pols
Com fer la recepta de la pasta amb musclus:
- Es renten els musclos (bàsicament, treure les “barbes”) i es posen a coure en una paella amb el vi blanc, tapats. En uns pocs minuts estan fets , es reserva el brou i es treuen de les seves closques mentre es posen a bullir els macarrons amb molta aigua i sal.
- Mentrestant es moment de fer la beixamel. En un cassó de fons gruixut es posa la mantega i s´afegeix la ceba picada molt fina i petita. Quan estigui dauradeta hi posem el curry i la farina i deixem coure uns minuts després d´haver-ho remenat molt bé.
- Afegim el brou dels musclos i finalment, a poc a poc i remenant amb les barillles, la llet d´ametlla a ull. Ha de quedar força clara per anar bé.
- Incorporem els macarrons amb la beixamel i els musclus. Si voleu li podeu donar un toc de forn o fins i tot gratinar-ho, però jo no crec que faci falta.
- Ho servim doncs sense formatge ratllat.
- Amb aquesta recepta us recomano un vinàs del Penedès, de l´Enric Soler, l´únic que no es monovarietal de xarel.lo, ja que també hi posa malvasia. Es molt i molt bo!
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta