Pasta amb musclus

Pasta amb musclus

Diria que aquesta senzillíssima recepta de pasta amb musclus és una adaptació d´una recepta treta del mític llibre 1080 Recetas de Cocina, tot i que no n´estic segur. En qualsevol cas, només necessiteu fer una beixamel/velouté, uns bons musclus i una bona pasta, en principi millor macarrons però podeu utilitzar la que us vingui més de gust.

 

Ingredients:

  • 300 gr de macarrons
  • 1 kg de musclos
  • 1/2 vas de vi blanc
  • llet d´ametlla
  • 1 ceba
  • 40 gr de mantega
  • 40 gr de farina
  •  1 cullerada de curry en pols

Com fer la recepta de la pasta amb musclus:

  1. Es renten els musclos (bàsicament, treure les “barbes”) i es posen a coure en una paella amb el vi blanc, tapats. En uns pocs minuts estan fets , es reserva el brou i es treuen de les seves closques mentre es posen a bullir els macarrons amb molta aigua i sal.
  2. Mentrestant es moment de fer la beixamel. En un cassó de fons gruixut es posa la mantega i s´afegeix la ceba picada molt fina i petita. Quan estigui dauradeta hi posem el curry i la farina i deixem coure uns minuts després d´haver-ho remenat molt bé.
  3. Afegim el brou dels musclos i finalment, a poc a poc i remenant amb les barillles, la llet d´ametlla a ull. Ha de quedar força clara per anar bé.
  4. Incorporem els macarrons amb la beixamel i els musclus. Si voleu li podeu donar un toc de forn o fins i tot gratinar-ho, però jo no crec que faci falta.
  5. Ho servim doncs sense formatge ratllat.
  6. Amb aquesta recepta us recomano un vinàs del Penedès, de l´Enric Soler, l´únic que no es monovarietal de xarel.lo, ja que també hi posa malvasia. Es molt i molt bo!
  7. I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *