Pasta amb ragú de xai

Pasta amb ragú de xai

Aquesta recepta de pasta amb ragú de xai és ideal per a aprofitar les sobres, generoses això sí, d´un dia que feu un bon xai al forn o a la cassola, o estofat. Jo vaig comprar una cuixa grossa i en van sortir dues receptes, una quixe i aquesta pasta, una veritable delicia. També podeu aprofitar les sobres d´un dia que feu shawarma…

Ingredients:

  • 300 gr de Paccheri (o una altra pasta tubular gran)
  • mig kilo de cuixa de xai desossada
  • 1 ceba
  • 400 gr de tomàquet triturat
  • 200 gr de parmesà o pecorino ratllat
  • brou de xai (si heu de fer la carn)
  • sal, pebre, sucre
  • oli extra verge

Com fer la recepta de la pasta al ragú de xai:

  1. Podeu començar fent un sofregit de ceba i tomàquet triturat. Primer la ceba, naturalment, i tot seguit el tomàquet. Un total de 30 minuts ben bons.
  2. Mentrestant poseu a bullir l´aigua per coure la pasta. Amb aquesta recepta us recomano els paccheri, una mena de tubs grossos brutals, la que s´utilitza a la recepta original que surt a “La cuchara de plata” (crec…). En cas que no en trobeu busqueu quelcom semblant, uns rigatoni, no sé, alguna pasta tubular més aviat grandeta.
  3. El tema del xai. Com us he dit, en el meu cas ve d´unes sobres. En cas que partiu de zero, tan senzill com saltejar una cuixa de xai a daus, salpebrada, i tot seguit fer un sofregit de ceba (opcional). El cas es coure, estofar concretament, aquests daus de xai amb un bon brou…de xai. Es fa igual que el de carn, excepte que els ossos han de ser exclusivament de xai. Els de la cuixa desossada, vaja, amb unes verdures. Un cop cuita la carn, unes dues horetes, la trinxeu i la reserveu.
  4. Barregeu la carn amb el sofregit de ceba i tomàquet. No massa tomàquet, ha de quedar més aviat una carn “atomacada”, no una bolonyesa amb molt tomàquet.
  5. I quan tingueu cuita la pasta (que ja ho hauria de ser…la passeu per aigua freda i la reserveu) la barregem bé amb el ragú. I que faci una mica de xup xup. Si us ha quedat uan mica sec afegiu-hi una mica de salsa de tomàquet o d´aigua de coure la pasta.
  6. I ho serviu amb parmesà ratllat.
  7. Amb aquest plat us recomano un super vi de la Terra Alta, la Xalamera, del celler Herencia Altés.
  8. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *