Com a pasta podeu fer servir Tagliolini per exemple. Jo vaig triar fettuccine perquè els tenia a ma i també es pasta dura. Les verdures ho cobrim amb coliflor, però podeu fer servir bròquil o bròcoli. Pel toc final el tofu japonès, que per cert, serà arrebossat i tot i que en podeu trobar de fet, vaja, que ja estigui arrebossat, la recepta guanyarà molt si ho feu vosaltres mateixos. La salsa que vaig triar va ser un pesto de col kale, parmesà i nous.
Ingredients:
- 300 g de fettuccine casolans (o de pasta dura italiana)
- 400 g de tofu japonès
- 1/2 coliflor mitjana, només les flors (verdures alternativa bròquil o bròcoli )
- 4 cullerades soperes de salsa pesto (per fer-la necessitarem els set ingredients següents)
- un grapat de nous
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 1a dent d’all
- 4 fulles de kol kale sense el nervi central
- un pessic de sal
- una mica de pebre
- oli d’oliva verge extra
- 4 cullerades de pa ratllat
- 1 culleradeta de farigola seca
- 1 culleradeta de romaní sec picat
- 1 culleradeta d’all en pols
- 4 cullerades de salsa de soja
Com fer la recepta de Pasta amb verdures:
- Posem aigua a bullir per coure la pasta. Aquesta, per cert, seria en principi uns fettuccine (a casa, de petit, en dèiem “tallarines”) frescos, si pot ser fets a casa, millor. En qualsevol cas us recomano per aquesta recepta que la pasta sigui fresca, sigui feta a casa o no. I si no trobeu fettuccine podeu optar per espaguetis, si seguim intentant utilitzar pasta fresca, o optar per uns linguine secs que també quedaran molt bé.
- Posem també aigua a bullir per escaldar la verdura, les flors de coliflor, que refredarem en aigua freda tot just tres minuts després d´haver-les escaldat, i les reservarem.
- Quan l´aigua de la pasta bulli la fem durant tres minuts si és fresca, o seguint les instruccions del fabricant si és seca. La refredem i la la reservem.
- Preparem el pesto, triturant els ingredients que hem seleccionat per aquesta ocasió. Si no teniu col kale però per la nevera hi ha alfàbrega o ruca doncs cap problema. Millor si en aquest cas no utilitzeu alfàbrega, però, ja que es tracta de fer un pesto diferent. I amb les anous, igual, avellanes o anacards poden substituir-les.
- Per arrabossar el tofu, que per cert us recomano el japonés, no el nacional, ja que aquest darrer el trobo massa dur i no absorbeix tant bé ni líquids ni pa ratllat o similars, heu de barrejar el pa ratllat amb les herbes aromàtiques i l´all en pols. La salsa de soja substitueix a l´ou, o sigui, primer marineu el tofu en la salsa i després el passeu pel pa amb herbes.
- Posem oli en una paella gran per saltejar la coliflor. Tres minuts més tard hi afegim a la verdura, la pasta, el pesto i ho reservem breument a la mateixa paella.
- Fregim el tofu, l´incorporem a la pasta i ho servim, rectificat si cal amb una mica de sal i pebre