Pasta casolana amb sipia

Pasta casolana amb sipia

Podríem dir que aquesta pasta casolana amb sípia és, de fet, “de” sípia, concretament de tinta, colorejada vaja, per tant tenim uns magnífics tagliatelle fets a casa de color negre amb un super sofregit  amb sípia, una petita delicia.

 

Ingredients:

  • 300 gr de sèmola de blat
  • 3 ous
  • la tinta d´una o dues sipies
  • una sipia grossa
  • 3 tomàquets de pera
  • un pebrot verd
  • una ceba de Figueres
  • una culleradeta de flocs de xili
  • una culleradeta de zaatar
  • sal
  • pebre
  • oli d´oliva extra verge

 

Com fer la recepta de pasta casolana amb sipia:

  1. Comencem barrejant els ous amb la tinta i la semola de blat
  2. Ara no estem amassant, sinó barrejant, integrant els diferents elements, i ens ha de quedar quelcom similar al que veieu a la foto…
  3. Tot seguit passem a amassar pròpiament, durant uns deu minuts (no cal que seguin seguits, d efet és millor fer-ho dos minuts, para un, seguir dos més, etc) fins que tingui un aspecte com aquest. Ho filmeu i ho deixeu reposar mitja hora a la nevera.
  4. Mentrestant comencem per fer la sípia, primer les potes i les aletes picades i en uns minuts incorporar el cos de la sipia, tallat a daus. Tot plegat uns quinze minuts
  5. Reservem la sipia i fem un sofregit de ceba a la mateixa paella durant uns quinze minuts
  6. Sense perdre de vista la ceba comencem a estirar la massa, i anirem alternant l´elaboració del sofregit de ceba, pebrot i tomàquet amb la dels tagliatelle
  7. Afegim el pebrot, deu minuts més.
  8. Moment del tomàquet, entre deu i quinze minuts.
  9. Acabem de donar forma a la pasta i la bulllim amb molta aigua i sal, reservant-la.
  10. Amb el sofregit acabat recuperem la sipia, ho barregem tot i finalment posem a la paella la pasta negra de tinta de sipia. Ho saltegem breument, afegim el xili i el zaatar i ho servim.
  11. Us adjuntem el vídeo de la recepta, on veureu com estirem la massa i com donem forma als tagliatelle:
  12. Com a maridatge us recomanem un bon vi blanc

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *