Podríem dir que aquesta pasta casolana amb sípia és, de fet, “de” sípia, concretament de tinta, colorejada vaja, per tant tenim uns magnífics tagliatelle fets a casa de color negre amb un super sofregit amb sípia, una petita delicia.
Ingredients:
- 300 gr de sèmola de blat
- 3 ous
- la tinta d´una o dues sipies
- una sipia grossa
- 3 tomàquets de pera
- un pebrot verd
- una ceba de Figueres
- una culleradeta de flocs de xili
- una culleradeta de zaatar
- sal
- pebre
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta de pasta casolana amb sipia:
- Comencem barrejant els ous amb la tinta i la semola de blat
- Ara no estem amassant, sinó barrejant, integrant els diferents elements, i ens ha de quedar quelcom similar al que veieu a la foto…
- Tot seguit passem a amassar pròpiament, durant uns deu minuts (no cal que seguin seguits, d efet és millor fer-ho dos minuts, para un, seguir dos més, etc) fins que tingui un aspecte com aquest. Ho filmeu i ho deixeu reposar mitja hora a la nevera.
- Mentrestant comencem per fer la sípia, primer les potes i les aletes picades i en uns minuts incorporar el cos de la sipia, tallat a daus. Tot plegat uns quinze minuts
- Reservem la sipia i fem un sofregit de ceba a la mateixa paella durant uns quinze minuts
- Sense perdre de vista la ceba comencem a estirar la massa, i anirem alternant l´elaboració del sofregit de ceba, pebrot i tomàquet amb la dels tagliatelle
- Afegim el pebrot, deu minuts més.
- Moment del tomàquet, entre deu i quinze minuts.
- Acabem de donar forma a la pasta i la bulllim amb molta aigua i sal, reservant-la.
- Amb el sofregit acabat recuperem la sipia, ho barregem tot i finalment posem a la paella la pasta negra de tinta de sipia. Ho saltegem breument, afegim el xili i el zaatar i ho servim.
- Us adjuntem el vídeo de la recepta, on veureu com estirem la massa i com donem forma als tagliatelle: