Pastanagues morunes

Pastanagues morunes

Excel.lent aperitiu…apte només per als amants de l´all!!!

Ingredients:

4/6 pastanagues

1 dent d´all

1 cullerada de comí en pols/en gra

1 cullerada de julivert picat

Olí d´oliva extra verge

2 cullerades de vinagre de Xerès

sal, pebre

 

Per una banda bullim les pastanagues o les fem al vapor, deixant-les una mica al dente, una mica. I per l´altra fem una mena d´allioli tradicional, al morter i sense ou, però afegint-hi el viangre i sobretot el comí. Jo ho vaig fer amb comí en pols, l´autor ho fa en gra, i el torra abans de començar a treballar-lo amb l´all. El resultat ha de ser per força molt diferent. I en el cas d´utilitzar l´espècie en pols també es pot substituir per ras-el-hanout o garam masala. O el que vulgueu. Quan tingueu muntat l´all-i-oli (a mi se´m va tallar…i ho vaig arreglar amb el turmix…també podeu optar per fer-ho així directament) el barregeu amb les pastanagues i ho deixeu reposar unes hores a la nevera, tranquilament d´un dia per l´altre, després d´haver-hi afegit sal i pebre…ais, i julivert, que a mí se´m va passar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *