Una gran troballa, una mena de “quiche” boníssima i un altre bon recurs per a l´època del bròquil.
Ingredients:
500 gr de massa de pasta fullada
700 gr de bròquil (jo no utilitzo els tronxos)
25 gr de mantega
3/4 porros
150 ml de crema de llet
una mica de ciboulet i d´estragó fresc
3 cullerades de mostassa a l´antiga
sal, pebre
200 gr de gorgonzola
1 ou
Confesso obertamet que vaig fer servir massa pre-cuita, però també podeu optar per fer vosaltres la massa i en comptes de pasta fullada fer una massa “brisa”, més fàcil i ràpida. Per tant primer fem una cocció de la massa amb llegums secs a sobre.
Sofregirem els porros amb la mantega, i quan estiguin a punt hi afegirem les herbes, ben picades, la crema de llet i la mostassa. Escaldarem el bròquil al dente, i el distribuirem per tota la superfície de la massa, alternant-ho amb daus de gorgonzola, i ho cobrirem amb la salsa de porros (salpebrada lleugerament).
El següent punt és opcional. Bé, de fet s´hauria de fer tal qual diu el llibre si voleu seguir la recepta, que es cobrir-ho tot amb una altra capa de massa, que haurieu d´haver pre cuit abans, i pintar-ho amb ou batut. L´opció “b”, que va ser la meva, va ser enfornar-ho tal qual, sense cobrir-ho, durant uns 25/30 minuts.